Lillyhammer by bus!

Postet av Ottestad IL - Sykkel den 20. Jun 2019

Det er, som noen kanskje allerede har oppfattet, Styrkeprøven på lørdag. Vi laster sykler på skapbil og tar buss til starten på Lillehammer:

Oppmøte på Vikingskipet  klokka 04:45

  • ta med pledd for å dekke til egen sykkel

Avreise senest kl. 05.00 Vikingskipet

...

Start 06.55 Gruppe med Eidsvoll (både 30 og 35 gruppa)

  • Meld dere på i ledige puljer, dere blir flyttet til riktig pulje før start
  • Eidsvoll lager sportsdrikke til alle levert ut ved Minnesund
  • Alle må ta med egen mat underveis fra start

Retur ca 14.00-14.30,

  • vi venter på pulje 30 for å kjøre sammen hjem

Gratis for medlemmer. Vi har plass til eksterne til en pris av kr. 250 pr. retning.

KonradTusen takk for en fantastisk ritthelg

Postet av Ottestad IL - Sykkel den 18. Jun 2019

Hjertelig takk til alle som var med på å lage det som omtales som Norgescupens kuleste og best arrangerte ritthelg, Gylne Gutuer Sykkelfestival. Uten dere hadde det ikke gått. 

Takk til dere som fra begynnelsen av mai kom sammen hver uke for å gå igjennom framdrift og finne neste ukes nødvendige gjøremål for at vi skulle være klare til lørdag morgen.

Takk til dere som påtok dere gjøremålene, og jeg beklager at det noen ganger ikke ble kommunisert klart nok hvem som skulle gjøre hva, slik at to mennesker gjorde det samme. Det tar jeg på min kappe.

Takk til dere som sørget for at vi fikk et sekretariat med sedvanlig 10/10 Ottestadstandard.

Takk til piken med blomstene og sykkelnorges kuleste trofé: grusbøttene.

Takk til baguettesmøreteamet. 

Takk til lege og sanitet. Det ble en til dels hektisk søndag etter en særdeles rolig lørdag.

Takk til dere som passet på løypa. Det er ikke deres feil at det finnes bilister som ignorerer signaler fra våre trafikkdirigerende Stasjonære vakter, som gjør sin oppgave etter anvisning fra politiet. Jeg er svært skuffet over at en av overtrederne var på jobb for og kjørte bil fra Hjemmetjenesten i Stange kommune. Politiet har gått i rette med vedkommende, og jeg ser det som en selvfølge at Hjemmetjenesten gjør det samme. 

Takk til dere som fikk så godt til oppgaven som aller minst jeg hadde forutsett: Å være chaperoner for utøverne som ble tatt ut til dopingkontroll i regi av ADN. Strålende.

Takk til dere som var sjåfører. Det er dårlig kommunikasjon fra min side som er årsaken til at front- og sistebiler ikke hadde ordentlig radiokommunikasjon og derfor fikke en svært vanskelig jobb, men som dere løste forbilledlig. Også takk til deg som fikk begge nøytralservicebilene fra Jessheim til Stange og tilbake igjen.

Takk til NCF Road Safety Team som stilte med entusiastiske og dyktige Stasjonærvakter. NCF RST er en ny ressurs for sykkelsporten i Norge, og hadde faktisk sitt første oppdrag hos oss. Ta det som et tegn på hvor viktig NCF anser arrangementet vårt å være.

Takk til alle jeg har glemt å takke. Uten dere blir det ikke ritt. Uten ritt stopper sykkelsporten.

For egen del var jeg ufattelig heldig med tildelingen av sjefskommisær Heidi Stenbock-Haakestad fra Halden CK. Hun var alltid positiv, støttende, løsningsorientert og mange flere superlativer. Uten hennes hjelp og støtte fram mot og under ritthelgen hadde jeg neppe vurdert å være rittleder om igjen.

Tusen takk for innsatsen alle sammen. Har jeg glemt å nevne noen jobber (det har jeg, garantert!) ber jeg om tilgivelse for det og takker dere som utførte dem.

Kjetil Haaland
Rittleder og stolt medlem av Ottestad IL.

Foto ved Eivind FlensborgNorges Cup landevei for 5. året på rad

Postet av Ottestad IL - Sykkel den 12. Jun 2019

Til helgen braker det løs igjen, med Gylne Gutuer sykkelfestival! Temporitt fra Tangen skole på lørdag, Norges Cup-ritt fra Stange sentrum på søndag. Nytt av året er egen para-klasse. 

Det vil bli noe omdirigering av trafikk mens rittene pågår, trafikkvarsel finner du her:

Lørdag 15.6. Tangen

Søndag 16.6. Stange

Vi ønsker alle deltakere og lag velkommen til Stange! 

Og sender samtidig varme tanker til alle de frivillige som sørger for rigging, vakthold, service og tidtaking. 

Lykke til!

Stasjonærvakt del 2 onsdag 5. juni på klubbhuset er avlyst

Postet av Ottestad IL - Sykkel den 12. Mai 2019

Det planlagte stasjonærvaktkurset del 2 (klasserom/praktisk del) onsdag 5. juni klokka 1700 er avlyst. Skulle du allikevel ønske kurset kan det tas i Kongsvinger torsdag 6. juni. Kontakt Kjetil Haaland på 99042718/kbwhaaland@gmail.com/FB Messenger om du ønsker å ta kurset i Kongsvinger.

Stasjonærvaktkurset passer for deg som vil dirigere øvrig trafikk under sykkelritt, og vi arrangeerer kurset fordi klubben ønsker en større pool av slike vakter enn det vi har i dag.

Før du kan melde deg på praktisk del må du gjennomføre den nettbaserte del 1 av kurset. Logg deg inn på din bruker på Min Idrett og finn nettkurset her.

For å være Stasjonær vakt må du være over 18 år. Har du ikke lyst til å dirigere trafikk, men heller gjøre service til ryttere og publikum kan du ta det langt mindre omfattende løypevaktkurset.

Foto: Henrik AlpersBli med og lag sykkelfest i Stangebygda!

Postet av Ottestad IL - Sykkel den 10. Mai 2019

Gylne Gutuer har blitt et sykkelritt av stor betydning for den norske terminlisten. Av hensyn til egne aktive syklister, klubben, våre sponsoner og NCF vil vi også i år gjennomføre NorgesCuphelg 15. og 16. juni. 

Kjetil Haaland, Bjørn Ruud og Dag Schartum-Hansen tar ansvaret for å planlegge og forberede ritthelgen, men vi trenger funksjonærer:

·         Sjåfører og servicemekanikere, søndag
·         Vakter, lørdag og søndag
·         Rigging/rydding, fredag, lørdag og søndag

Særlig søndag er det mulig å dele opp vakten, om du ikke kan hele dagen.  Rigge/ryddehjelp før og/eller etter er også kjærkommet, om man har begrenset med tid tilgjengelig. De siste to ukene før rittet skal det også kjøres ut nabovarsler og merkes løyper.

Vi har allerede positiv respons fra flere. Hva har du lyst til å gjøre?

Vi ber om tilbakemelding til bjorn@bbnett.no så raskt som mulig, slik at vi vet hva vi har.  Vi ber om at du også gir beskjed dersom ikke har mulighet. 

Mangler du kurs?  Dette kan vi løse før rittet:

Løypevaktkurs (service, ingen trafikkdirigering, link til e-læring, gjøres på et par timer).
Stasjonærvaktkurs (trafikkdirigering) del 2 arrangeres på klubbhuset onsdag 5. juni klokka 17.  
Stasjonærvaktkurs del 1, link til e-læring, må gjennomføres før del 2.

Har du spørsmål om kursene? Kontakt Kjetil Haaland på tlf. 99042718 eller Facebook Messenger.

NB! Lørdag er det mulig å kjøre MastersCup tempo Mot Klokka! Flott dersom mange fra klubben melder seg på.  Send epost til bjorn@bbnett.no for gratis deltakelse.

Gylne Gutuer Sykkelfestival 15-16. juni 2019:

15. juni:
Mot Klokka individuelt temporitt med start og mål på Tangen.  
http://gylnegutuer.ottestadil.no/p/18543/mot-klokka

16. juni:
Gylne Gutuer fellesstart i samme løype som 2018.
http://gylnegutuer.ottestadil.no/p/18545/gylne-gutuer

Kenneth Berglund og Lars Erik Jacobsen under NorgesCuprittet Gylne Gutuer i 2018. Foto: Pål Jacobsen, Hamar ArbeiderbladLevert av IdrettenOnline