Gylne Gutuer blir UCI 1.2-ritt 2. september

Postet av Ottestad IL - Sykkel den 22. Feb 2018

Truls Korsæth driver med blodig kne vinnerbruddet på Karl Johan i 2016. Foto: Zuperdehlie | Kåre Dehlie Thorstad

Det blir internasjonal ritthelg i innlandet i månedsskiftet august/september. Den gode sykkelsponsor Uno-X hadde en idé på sensommeren, Lillehammer CK og OIL Sykkel tente på idéen, NCF støttet den, og søknad ble sendt til UCI lenge etter den egentlige fristen. Søknaden ble godkjent!

Dette er Uno-X Development Weekend: Tre UCI Europe Tour cat. 1.2-ritt helgen 31/8-2/9. Lillehammer CK tar seg av fredagen (temporittet Hafjell GP) og lørdagen (den bakkete fellesstarten Lillehammer GP), og OIL Sykkel tar seg av søndagen. OIL Sykkel lager som kjent Norges tøffeste sykkelritt med Norges stiligste rittnavn i Norges vakreste kulturlandskap.


Traséen på UCI 1.2-versjonen av Gylne Gutuer blir annerledes enn Norgescup-versjonen. Vi starter med å sende feltet fra Stange til Tangen og nesten til Gata, hvor det tar til venstre og får den første smaken av grus på Måsån, sist brukt motsatt vei i 2014. Etter Måsån drar feltet nordover til Korsbakken og Romedal sentrum hvor vi kjører en 12,1 km lang sløyfe med fire gutuer som vi også brukte i 2016: Brynsåsvegen-Åsvegen, Brynsvegen, Husegutua og Busvolgutua. 

Tilbake i Romedal sentrum kjører vi sydover samme vei som vi kom nordover (med Måsån samme vei som i 2014) til Tangen. Nordover mot Stange blir det så en avstikker på en helt ny gutu, 6900 m lange Vardebergveien. På Solheim møter feltet den åttende gutua, kombinasjonen Nøkleholmgutua-Jernbanegata som vi kjørte for første gang på NC3 Gylne Gutuer 10. juni 2018. 

Tilbake på Tingvolltorget etter 84,5 km blir det fire runder i en litt kortere 20,5 km rundløype enn den på 23,4 km som vi introduserte på NorgesCuprittet i 2017. Det er 8,7 km grus på hovedrunden, og den er tradisjonen tro innom Bilit-krysset (også kjent som Truls Korsæths hjørne) og går igjen nedom Staur gård og over tunet på Søndre Elton gård. De fem gutuene i hovedrunden er Hommerstadgutua, Truls Korsæth's Corner (vi er blitt så internasjonale nå), Staur til Søndre Elton, Valentinogutua, og Karl Johan.  

Totallengden er 165,1 km pluss 1,1 km nøytral sone. Starten fra Tingvolltorget er klokka 1040. Rittet er tibake på Stange ca klokka 1240 og målgang er stipulert til klokka 1445. TV2 Sportskanalen sender direkte fra klokken 1310.

Hvem skulle trodd da vi - fordi det kunne være gøy - arrangerte Gylne Gutuer for første gang i 2011 som klubbritt, at rittet skulle få internasjonal status i 2018? 

UCIs kalender med Gylne Gutuer 1.2 2. september

Hele traséen på Ride With GPS



E-læringskurset for løypevakt sykkel er klart!

Postet av Ottestad IL - Sykkel den 17. Feb 2018

Læreprogrammet er utviklet og driftes på Norges Idrettsforbunds standard e-læringsplattform. For å komme inn på kurset går du til «Min idrett» og logger deg på.

Påmeldingsguide finner du her.

Hensikten med kurset er å gi løypevaktene en god trafikkforståelse og kunnskap om trafikksikkerhet.

Løypevaktens hovedoppgave er å yte service og gi informasjon til rittdeltakere og publikum. Løypevakten kan også plasseres på strategiske plasser for å skape oppmerksomhet og således skape bedre trafikkflyt. Standard arbeidsutrustning er synlig vest, gult flagg og fløyte. Løypevakten dirigerer ikke trafikk.

Hvem kan bruke løypevakten?

Mange ritt vil ha nytte av å utdanne løypevakter. Tour of Norway bruker for eksempel mange løypevakter i gjennomføringen av sitt arrangement, og de har spurt OIL Sykkel om vi kan hjelpe til lørdag 19. mai. Vårt eget Gylne Gutuer har også behov for løypevakter som veiledere for øvrig trafikk siden store deler av traséen er enveisstyrt med skilting. Turritt som Hamarrittet vil ha særdeles stor nytte av slike vakter med tanke på at deltakerne i all hovedsak skal følge trafikkreglene. 

Hvem kan bli løypevakt?

All ungdom som har tatt trafikalt grunnkurs, eller alle personer over 18 år.

Tar du utfordringen?

Sykkelgruppa i Ottestad IL trenger deg!