Gylne Gutuer blir UCI 1.2-ritt 2. september

Postet av Ottestad IL - Sykkel den 22. Feb 2018

Truls Korsæth driver med blodig kne vinnerbruddet på Karl Johan i 2016. Foto: Zuperdehlie | Kåre Dehlie Thorstad

Det blir internasjonal ritthelg i innlandet i månedsskiftet august/september. Den gode sykkelsponsor Uno-X hadde en idé på sensommeren, Lillehammer CK og OIL Sykkel tente på idéen, NCF støttet den, og søknad ble sendt til UCI lenge etter den egentlige fristen. Søknaden ble godkjent!

Dette er Uno-X Development Weekend: Tre UCI Europe Tour cat. 1.2-ritt helgen 31/8-2/9. Lillehammer CK tar seg av fredagen (temporittet Hafjell GP) og lørdagen (den bakkete fellesstarten Lillehammer GP), og OIL Sykkel tar seg av søndagen. OIL Sykkel lager som kjent Norges tøffeste sykkelritt med Norges stiligste rittnavn i Norges vakreste kulturlandskap.


Traséen på UCI 1.2-versjonen av Gylne Gutuer blir annerledes enn Norgescup-versjonen. Vi starter med å sende feltet fra Stange til Tangen og nesten til Gata, hvor det tar til venstre og får den første smaken av grus på Måsån, sist brukt motsatt vei i 2014. Etter Måsån drar feltet nordover til Korsbakken og Romedal sentrum hvor vi kjører en 12,1 km lang sløyfe med fire gutuer som vi også brukte i 2016: Brynsåsvegen-Åsvegen, Brynsvegen, Husegutua og Busvolgutua. 

Tilbake i Romedal sentrum kjører vi sydover samme vei som vi kom nordover (med Måsån samme vei som i 2014) til Tangen. Nordover mot Stange blir det så en avstikker på en helt ny gutu, 6900 m lange Vardebergveien. På Solheim møter feltet den åttende gutua, kombinasjonen Nøkleholmgutua-Jernbanegata som vi kjørte for første gang på NC3 Gylne Gutuer 10. juni 2018. 

Tilbake på Tingvolltorget etter 84,5 km blir det fire runder i en litt kortere 20,5 km rundløype enn den på 23,4 km som vi introduserte på NorgesCuprittet i 2017. Det er 8,7 km grus på hovedrunden, og den er tradisjonen tro innom Bilit-krysset (også kjent som Truls Korsæths hjørne) og går igjen nedom Staur gård og over tunet på Søndre Elton gård. De fem gutuene i hovedrunden er Hommerstadgutua, Truls Korsæth's Corner (vi er blitt så internasjonale nå), Staur til Søndre Elton, Valentinogutua, og Karl Johan.  

Totallengden er 165,1 km pluss 1,1 km nøytral sone. Starten fra Tingvolltorget er klokka 1040. Rittet er tibake på Stange ca klokka 1240 og målgang er stipulert til klokka 1445. TV2 Sportskanalen sender direkte fra klokken 1310.

Hvem skulle trodd da vi - fordi det kunne være gøy - arrangerte Gylne Gutuer for første gang i 2011 som klubbritt, at rittet skulle få internasjonal status i 2018? 

UCIs kalender med Gylne Gutuer 1.2 2. september

Hele traséen på Ride With GPS


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.