Skivebremser tillatt

Postet av Ottestad IL - Sykkel den 28. Jun 2018

Foto av en Scott med Shimano Dura-Ace skivebrems lånt fra Cyclingtips

Vi mottok dette fra NCF 27/6-18:

SKIVEBREMSER TILLATES I NORGE

- UCI åpner opp for bruk av skivebremser fra 1. juli 2018
21. juni bekjentgjorde UCI at de fra 1. juli godkjenner skivebremser i BMX og landevei. Regelverkets ordlyd er pr i dag ikke offentliggjort. UCI 1.3.025 regulerer dagens bruk av diskbremser, og vi har lagt til grunn at dagens regelverk ikke endres vesentlig. Vi er ikke kjent med om det påvirker andre deler av utstyrsreglementet, som for eksempel. vekt, aerodynamikk e.l.


Saken har vært diskutert i Teknisk utvalg og de aktuelle grenutvalg for landevei og BMX. De øvrige nordiske landene vil også følge de nye reglene fra UCI. I dag, 27.06.18, ble det fattet et vedtak i Forbundsstyret at vi åpner for skivebremser, som følger:

BMX:

For BMX følger vi UCIs regler for alle klasser.

Landevei:
For landevei følger vi UCIs regler for klassene junior, senior/elite og masters. For turritt er dette allerede implementert.


For ungdomsklassene mener vi det beste er å ikke tillate skivebremser frem til vi har gjort en evaluering av konsekvens. Norge har flere utstyrsbegrensninger i ungdomsklassene, og vi må se på hvordan en slik regel påvirker dagens eksisterende regelverk, og om det skaper konflikt eller problemer i den ene eller andre retning. En slik tenkt konflikt kan være at skivebremser kun leveres på karbonhjul, alternativt kan det være at sykler med konkurransekvalitet ikke lenger leveres med annet enn skivebremser.


Det presiseres at den nye regelen er noe man kan følge, men ikke må.


Henvendelser vedr. saken kan sendes til info@sykling.no.
Pressemelding:

http://www.uci.ch/pressrelease...

UCI regelverk landevei:
http://www.uci.ch/mm/Document/...

Med vennlig hilsen
Styret i Norges CykleforbundKommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.