Dugnadsår og siste krampe-tak før Jul

Postet av Ottestad IL den 31. Okt 2018

Da er sesongen i ferd med å avrundes for de fleste av våre lag. En sesong som åpnet krevende rundt det rent sportslige, da Idrettsparken ble forvandlet til et grustak, hjemmekamper ble omrammet til bortekamper med mye reising og det ble trangt om trenings-fasilitetene. I denne fasen skal alle involverte lagledere og trenere berømmes, da de har taklet dette på en forbilledlig måte, vist stor fleksibilitet og storsinn og delt broderlig på det vi har hatt å dele – helt fra seniornivå til de minste knøtte-lag.

Så nærmet ferien seg.  Brått ble grønne ruller med gress trillet ut i Parken, gjerder, asfalt og lysmaster kom på plass og etter hvert sågar innbytterbenker og teknisk bu, mye takket være Mandagsklubben og Bjarne Kise's iherdige dugnadsinnsats. Mandagsklubben er en gjeng verd sin vekt i gull for oss, måtte de bestå langt inn i evigheten! Vi rakk å kjøre en flott åpningsfest og en fantastisk Fotballskole også, før vi alle hengte bort treningsdresser, la vekk fotballsko og tok oss en velfortjent lang ferie sammen med badeshortsen vår.

Mange meninger og mye kan sies om kunstgress og prosjektet i Parken, men hevet over enhver tvil og diskusjon; For et flott anlegg vi har fått! Det har vært storveis å gå turer forbi parken på kveldstid eller i helgene i sommer og gjennom høsten. Plutselig er det aktivitet, liv og latter i Parken til lenge etter at sola stuper ned bak Bangsberget. Ser man ett år eller lenger tilbake i tid, møtte man som oftest stillhet på de samme turene – og et ubevegelig, traust skilt som fortalte alle forbi-spaserende «Banen Stengt» En applaus til oss medlemmer, ildsjeler og ansatte i Ottestad IL som sammen har fått til noe slikt – nok en grunn til å føle seg stolt i gult og svart!

Mye dugnad før gresset lå der. Med gress på plass kom også lags- og foreldredugnadene. Vi knallåpnet med å arrangere 5 kamper i åpent Nordisk for Jenter 16 i Juli. Høstsesongen rullet i gang da skolen startet opp igjen i august og omtrentlig 250 fotballkamper har rullet over det nye «teppet» i Parken siden da. Kioskdugnadlister har parallelt rullet ut i et uhorvelig tempo. I september var det, etter mange år, vår tur igjen til å arrangere Stangemesterskapet – og et felles dugnadløft av de sjeldne, nytt anlegg og velvillige værguder – leverte en fantastisk fotballhelg for både store og små. Gjennom høsten har vi også hatt Talent Cup rullende fra morgen til kveld hver eneste helg på HIAS og i Parken – også det med kioskvakter og kampverter i dugnadsånd.

Så har vi kommet til november og man skulle kunne tillate seg å tenke at fotballen nå stenger dugnaddøra for i år. Men nei –. Først har vi igjen 2 svære mønstringer på tampen for å slå litt på stortromma og feire oss selv. Lørdag 10. november er det DDE-konsert i vår egen Stor-stue Ottestadhallen. Her skal det legges golv, rigges scene og lys, bæres bord og stoler, bespises, tappes og skjenkes – alt for å lage en storstilt «happening» i Ottestad som før-fest til vår egen Idrettsgalla dagen etter. Det er Ottestad IL Fotball som er teknisk arrangør – mens Ottestad IL fronter arrangementet og vi håper at så mange som mulig i fotballen, i idrettslaget, i nabolaget, i Stange og ellers i fra fjern og nær virkelig støtter opp om dette arrangementet slik at vi får testet ut vår egen storstue. Kanskje kan vi bli en etablert del av Kønnband-arrangementet og arrangere flere store konserter i Ottestadhallen? Da håper vi publikum viser at der ønskelig med slike tiltak i vårt nærområde og stiller mannsterke opp.

11. november er det duket for den store Idrettsgallaen. Der blir det også behov for en storstilt dugnadsinnsats – med kakebakst, rigging av stoler, lys og scene alle andre små og store ting som skal til for å få et slikt arrangement til å fungere. Det blir prominente gjester, konferansier og underholdning og mange spennende prismottakere så vi håper på fullt hus også her.

Når lyset slokkes i Ottestadhallen gjenstår en siste dugnad for 2018. I år skal også vår tradisjonelle Julekalender ut på markedet i vårt nærområde. Ottestad IL Fotball v/styret bestemt at vi i år får ansvar for å selge 10 kalendere pr. familie i alle årganger – fra 6 år – til og med senior! Alle har gitt sitt i dugnadene i år og derfor velger vi, av flere årsaker, å spre belastningen på siste dugnad slik at denne blir overkommelig for alle parter.

Med dette vil vi i Ottestad IL Fotballstyret få takke alle foreldre og lag for en formidabel flott innsats i dugnadsåret 2018. Vi har fått noen tilbakemeldinger gjennom dugnadsåret som vi vil ta med oss inn i planleggingen av neste års dugnader – for det er nå en gang slik at uten dugnader og deres fantastiske innsats har ingen ting av ovennevnte «liv laga». Hjertelig takk for innsatsen!


Ottestad IL Fotball v/styret
Gratulerer til våre damer

Postet av Ottestad IL den 29. Okt 2018

Gratulerer så mye med en fantastisk sesong og velfortjent opprykk til 2. Divisjon! Vi snakker nok for alle i Ottestad IL og ikke bare oss i fotballen når vi sier - Vi er fryktelig stolte av dere!!! 

Med en supergratulasjon fra 

Styret i Ottestad IL Fotball
Kunne du tenke deg å delta i administreringen av Ottestad IL - Fotball?

Postet av Ottestad IL den 25. Okt 2018

Administreringen av Ottestad IL Fotball, både den daglige driften og sett i et lengre perspektiv, er avhengig av at flere frivillige verv er besatt av engasjerte personer. Over tid skjer det utskiftninger i styret og andre verv, og nye personer må inn. Fotballgruppa er på utkikk etter personer som har lyst til å bidra i denne sammenheng. Det stilles ingen krav til fotballkompetanse for de fleste av vervene. Det eneste som trengs er engasjement og litt lokalpatriotisme - sammen med lysten til å skape noe, forme noe og glede noen! Ja - det tar noe av din tid som du tenker du kan bruke til andre ting - men det å gjøre noe i sammen med andre og se resultater av det vokse frem, gir noe så voldsomt mye tilbake, at vi som tok steget inn i dette i sin tid kjenner på abstinenser når vi er utenfor miljøet i kortere perioder.

Er ungene ute av redet eller har jobbsituasjonen endret seg, så du endelig har tid til å prioritere andre ting? Vi hører gjerne fra deg. Man MÅ ikke ha barn i klubben for å bli en integrert del av klubben heller. Har du flyttet inn i nabolaget, er du bestefar eller bestemor, onkel-, tante eller kanskje en bror. Er du pensjonist, mosjonist eller har du aldri blitt spurt - om du tror du har kompetanse, egenskaper eller simpelthen tenker at du kan ha noe å bidra med - kontakt oss. Ingen bidrag er for små i OIL fotball - vi trenger alle slags folk, uansett - selv om du som tidligere nevnt ikke skulle ha erfaring med fotball i det hele tatt. 

Styret vil, gjennom Kvalitetsklubb-prosjektet som pågår reorganisere enkelte av de mest tidkrevende vervene, slik at arbeidsbelastningen for den enkelte blir overkommelig i en ellers travel hverdag. Når Ottestad IL Fotball er sertifisert som kvalitetsklubb har fotballgruppa utviklet et styrings-rammeverk som vil være til god hjelp for de involverte. Om du føler for å kunne ta på deg et verv nå, så vil du i tillegg få anledning til å bidra til å legge disse rammene.

Styret i fotballgruppa ønsker tilbakemelding fra enhver som ønsker og har mulighet til å bidra i administreringen av Ottestad IL Fotball. Nærmere beskrivelse av de ulike verv kan vi komme tilbake til etter hvert.

Fotball er en viktig fritidsaktivitet for barn, ungdom og de litt eldre i Ottestad. Det er derfor viktig at et godt tilbud kan opprettholdes og videreutvikles. Vi håper alle som har mulighet til å bidra gir oss et hint. Ta en prat med oss da vel - så ser vi om det er noe som kan fenge.


Send en kort, liten e-post til FIKS-ansvarlig Kristin Graaberget - kristin.graaberget@gmail.com , eller legg igjen en kommentar under her og vi tar gjerne kontakt med deg for en prat.


Med kryssende fingre og ønsker om en fin høst.


Styret i Ottestad IL Fotball
HA-løpefestival - alltid siste helg i oktober!

Postet av Ottestad IL den 25. Okt 2018

Til helgen arrangeres vår årlige løpsfestival i Ottestad, og vi håper mange vil legge turen til Ottestadhallen! Sport1 har sportsmesse hele helgen med masse gode tilbud. www.ottestadstienrundt.ottestadil.no


Lørdag (12:00-15:00)

13:00 Sport 1 - Ungdomsstafett (4 etapper: 1- 0,5 - 1,5 - 2 km)

14:00 Stafett voksne (4 etapper: 1 - 0,5 - 1,5 - 2 km)  

Påmelding stafett.


Søndag (10:00-14:00)

11:00 Ottestadstien rundt - 15,9 km 

11:10 Espern-joggen - 5 km 

12:30 Stange Energi-sprinten - barneløp 0-13 år 

Påmelding løpene. 


Velkommen til en aktiv helg!


Bilde fra løpsfestivalen 2014 - en gjeng med glade småfolk som nå trolig er en halvmeter høyere og nærmer seg tenårene. Vi håper de stiller på startstreken i år også! Foto Torfinn Kringlebotn.
Kvalifiseringskamp til 2. divisjon - Ottestad Damelag - 1 dag igjen

Postet av Ottestad IL den 23. Okt 2018

Onsdag 24. oktober spiller Ottestad Damelag sin 2. kvalifiseringskamp for opprykk til 2. divisjon. Vi ønsker å inviterer alle Ottestad-utøvere, -trenere og -supportere til å bli med å heie de eldste jentene/damene i klubben vår frem mot Ull/Kisa.  

I forbindelse med kampen ønsker vi samtidig å bidra til å støtte Kreftforeningens Rosa Sløyfe-aksjon som går til forskning på senskader etter brystkreftoperasjoner. Det er gratis adgang for alle, men vi legger opp til mulighet for frivillig å betale en symbolsk sum som «billett» ved inngangen til banen. Både «billettinntektene» og overskuddet fra kiosksalget vil gå uavkortet til aksjonen. Vi tar både kontanter og har Vipps. 👍 

Vi har mål om å sette ny publikumsrekord for damekamper på nye og flotte Ottestad stadion. Så kle deg godt, møt opp onsdag kveld kl. 2000 og gi din støtte til OIL-damene og til Rosa Sløyfe-aksjonen! Åpen kiosk. 👍⚽️😊 

Velkommen til Ottestad stadion!

Hilsen Ottestad IL og A-lag damer

Damelaget i kvalifisering til 2. divisjon!

Postet av Ottestad IL den 19. Okt 2018

Vi gratulerer Ottestad-damene som er klare for kvalifiseringsspill til 2. divisjon! Oppfordrer alle OIL-supportere til å møte opp og støtte laget i de tre kommende kvalik-kampene:

 • Søndag 21.10. kl. 15.00 mot Drøbak-Frogn, Seiersten stadion
 •  Onsdag 24.10. kl. 20.00 mot Ull/Kisa, Ottestad Idrettspark
 •  Søndag 28.10. kl. 14.00 mot Bærum, Skedsmo stadion


Arrangementer i høst

Postet av Ottestad IL den 8. Okt 2018

Det skjer mye spennende i Ottestad og Hamarområdet i høst, få med deg følgende:

27.-28. okt. HA løpsfestival Ottestadstien Rundt. Stafetter for barn og voksne, Ottestadhallen. 

27.-28. okt. Idrettshelga Innlandet. Seminarer med mye påfyll for idrettsinteresserte. Scandic Hamar. 

10. nov. Den store byttedagen. Byttedag for sportsutstyr på torget i Hamar, kjøp og salg. 

10. nov. DDE-konsert. Folkefest i Ottestadhallen! Vi selger også pakker (buffet/billetter) til grupper.

11. nov. OIL Jubileumsgalla. Idrettsgalla for alle medlemmer i Ottestad IL, vi hedrer både utøvere og frivillige! Sett av søndagskvelden kl. 17-20, mer info kommer.

Desember. Tour de Hedmarken. Fire skirenn i samarbeid med våre naboklubber, romjulscup.

Alle Ottestad IL sine arrangementer legges ut i vår Arrangementskalender.

Ådne Holter til VM

Postet av Ottestad IL den 7. Sep 2018

NCF har tatt ut vår Ådne Holter til fellesstarten for menn junior i VM i Innsbruck, Østerrike. Målrettet arbeid gir resultater!
Rittet vil bli vist på tv. Vi sakser like godt inn detaljene fra VMs hjemmesider:

Thu 27/09/2018

14:40 - 18:15

Kufstein - Innsbruck

Start: Kufstein, Oberer Stadtplatz
Finish: Innsbruck, Rennweg
Time: 2:40 pm - 6:15 pm

Medal Ceremony: 6:35 pm, finish area Innsbruck

Course: Starting from the main square in the centre of Kufstein, this very selective course takes riders through the town and then along the length of the Inn Valley to Innsbruck. Strong riders will look to break away on the section from Schwoich to Bad Häring. From the village of Langkampfen the route leads to Maria Stein, a popular place of pilgrimage. The following Angerberg climb should not be underestimated and will sap the riders’ strength. After passing through the Seenregion, known for its beautiful lakes, the course remains flat all the way to Schwaz. The first major highlight of the course will be the steep climb to Gnadenwald (max. gradient 14%). From there it is a fast run down from Axams to Innsbruck. Once in the regional capital, riders complete two laps of the Olympic Circuit. Even before reaching the Olympic Circuit the riders will already have 90 kilometres of tough riding in their legs from Kufstein to Innsbruck.

Challenge: The Angerberg climb and the steep climb to Gnadenwald (max. gradient 14%) will sap the riders’ strength.

More details

Interactive map
A-kamper mandag 10.9. og tirsdag 11.9.

Postet av Ottestad IL den 5. Sep 2018

Ingen grunn til å sitte hjemme og kjede seg mandag og tirsdag neste uke! Kom deg ut i Idrettsparken og se våre A-lag i aksjon.
Et mesterskap er over!

Postet av Ottestad IL den 2. Sep 2018

PremieutdelingI 2018 har det vært gjennomført en rekke mesterskap i ulike idretter – lokalt, nasjonalt og internasjonalt -og så har vi Stangemesterskapet, da! Den viktigste Fotballhelga i Stange Kommune som i år arrangeres for 38 gang, og som akkurat i denne time avrundes! 

I år så var det Ottestad IL Fotball sin tur til å få æren av å være vertskap – og vi har i lengre tid gledet oss til å presentere vårt ny-åpnede idrettsanlegg som turneringsarena for våre kjære naboklubber. Og for en fantastisk helg det skulle bli! 101 lag, representert ved ca. 950 jenter og gutter i alder 6 til 16 hadde alle gjort sine forberedelser før de stilte spilleglade og spretne til avspark i strålende solskinn over 2 dager. En sann fornøyelse å skue utover fra speaker-bua, der våre 2 eminente speakere styrte all direkte-kommunikasjon mot de store masser med dommerfløyter og fløyelsstemmer, med stor vekt på Fair Play og kunstgressvennlig hundehold! Mange takk skal de ha for hjelpen begge 2.

Det har alt i alt vært sparket fotball på to stk. 3’erbaner, tolv stk. 5’erbaner, fire stk. 7’erbaner og en stk. 9’erbane, hvor hele 47 dommere har hatt en aktiv rolle for at alle kamper skulle gå verdig og fint for seg og følge de nedtegnede regler for fotballen. Dette har de alle gjennomført med glans og en stor takk til disse våre unge talentfulle fløyteblåsere for deres bidrag til en fin turnering.

I barnefotball er resultater og plasseringer uvesentlig. Vi kan ut fra hva vi har sett og opplevd i helgen likevel si at det gror godt i Stange-fotballen! Mye flott lagspill og mang en flott enkeltprestasjon er bivånet. I ungdomsfotballen ble det kåret 2 mestere – I jenter 15 år og i jenter 14 år gikk begge «bøttene» til vår egen klubb Ottestad IL Fotball. Vi gratulerer våre jenter med strålende fotballspill og mesterskapstittel!

For at et slikt arrangement skal kunne gå av stabelen må det mange hender til og ikke mindre enn hele 130 frivillige har vært delaktig til at dette har kunnet bli så velfungerende og bra som det ble. Gjennom roller som premie-utdelere, parkeringsvakter, kampverter, «grillsjefer» og kioskansvarlige, videre søppeltømmere og do-vaskere, kaffekokere og ikke minst kakebakere og folk som stiller med lydanlegg på kort varsel, har ALLE gitt sitt vesentlige bidrag til at en slik turnering kan bli til. Mange takk til alle de meget flinke frivillige foreldre og foresatte som uten dikkedarer tar oppgaver på strak arm og leverer på høyeste internasjonale nivå! (ikke tull dette – helt unikt!)

Hva gjelder Røde Kors så var de behjelpelig til stede. Heldigvis ble arbeidsbelastningen her å anse som beskjeden selv om oppholdstiden er av et format vi så absolutt må trekke frem! Takk så mye for at dere stilte opp for oss gjennom 2 lange dager! Hva vi kjenner til ble beholdningen ett overtråkk og en Paracet til en foresatt, - de berammede var begge særs fornøyd med behandlingen!

Ottestad Idrettspark har en utfordring hva angår meget store ansamlinger av folk – nemlig parkeringsplasser. Vi som arrangør følte veldig på akkurat denne utfordringen og vil derfor rette en stor takk til ALLE våre aktive, deres familiemedlemmer og beboere ellers i nærområdet som fulgte vår oppfordring om å ta sykkel og beina fatt. Parkering har faktisk ikke vært en utfordring i Parken i helga, vi har hele veien igjennom hatt parkeringsplasser til disposisjon når nye kjøretøy har kommet til. Mange tusen takk for dette til alle Ottestad-beboere og medlemmer av idrettslaget!

Ett arrangement av en slik størrelse ruller aldri gjennom til ende uten at enkelte små insidenser og utfordringer oppstår. Til dette vil jeg si til våre besøkende lag, spillere, trenere, lagledere og publikum; Mange takk for forståelsen, evnen til løsningsorientering og tålmodigheten dere har utvist oss. Det er stor glede å oppleve slik forståelse og samarbeidsvilje som gis fra alle våre gjestende lag og tilreisende publikummere fra nabobygdene. En stor takk til dere alle.

Avslutningsvis skal vi nevne noen ved navn – fordi de fortjener dette – og fordi arrangementet hadde blitt veldig vanskelig å gjennomføre uten disses tilstedeværelse. Flere av disse har over 30 timers arbeidsøkt bak seg siden fredag kveld, og har ellers drevet hektisk møtevirksomhet, telefonvirksomhet, eller rigid mønsterbombing av diverse excel-ark for å få kabaler til å gå opp i innspurten før det første avsparket. Ane-Guro Skaare Rekdal har i et drøyt halvår – og gjennom helgen - båret planleggingen på sine skuldre og lagt fundamentet for en flott fotball-helg! Linn Lochert har jobbet sammen gode dugnadsteam som har løst sine oppgaver prikkfritt. Banesjef Bjarne Kise har plukket sammen nok mål og utstyr og ordnet logistikk og dugnad slik at fotballkamper i det hele tatt har kunnet arrangeres – i tillegg til en haug med andre uvurderlige små-detaljer som bare en kar som han tenker på. Tore Roseth har bistått på en haug av tilretteleggingsoppgaver i tillegg til å ha ansvaret for Kampvertene og hele dommerstaben på nærmere 50 stk. Jostein Engh har hatt en finger oppe i det meste – i tillegg til å bære kiosk og grillansvar, samt økonomiansvaret på sine skuldre. Kristin Graaberget har holdt skansen i sekretariatet gjennom helgen og avslutningsvis skal leder i idrettslaget Torfinn Kringlebotten trekkes frem da han på ekstraordinært kort varsel kastet alle andre helge-planer over bord og bisto oss i Fotballgruppa med en viktig rolle som speaker. Må hans kone tilgi oss! Tusen hjertelig takk til disse ildsjeler som har utgjort selve navet i et arrangement myntet på frivillighet. Uten slike mennesker er gjennomføring av noe sånt en umulighet!

Så ber vi på det mest ydmykeste om tilgivelse om vi mot formodning skulle ha glemt å nevne funksjoner eller navn! Det har ikke vært med hensikt og ingens innsats i frivillhetens navn skal forsmås. En stor unnskyldning og takk til alle som må føle seg glemt i dette innlegget.

Vedlagt en flott og luftig video av Thomas Kjønningsen som gir et fint bilde på hva vi alle har vært med på å få til denne september-helgen! Med dette en siste stor takk til alle som har tatt del i begivenheten– herved erklærer vi Stangemesterskapet 2018 for endelig lukket!Ottestad IL Fotball v/Styret
Gylne Gutuer på TV2!

Postet av Ottestad IL den 31. Aug 2018

Søndag 2.9. er Gylne Gutuer i gang igjen, denne gangen som internasjonalt proffritt!

UCI Gylne Gutuer inngår som et av tre ritt under UnoX Development Weekend 31.8.-2.9. 2018. https://www.udw.no/

Rittene denne helgen er endagsritt for profesjonelle kontinentallag og nasjonale + regionale lag. Verdens beste kontinentallag fra Nederland, Belgia, USA, Estland, Danmark, Sverige og Norge er påmeldt, se deltakende lag. Alle tre ritt blir direktesendt på TV2 Sportskanalen.

Skru på TV'n søndag kl. 13.10 - eller kom og se rittet live i en av Vestbygdas vakre gutuer!

Foto: EF Sportsfoto


Støtt OIL med din grasrotandel

Postet av Ottestad IL den 26. Jun 2018

Gjennom å være grasrotgiver er du med på å oppfylle små og store drømmer for utøverne i Ottestad IL. Og det koster deg ingenting!

Hver gang du spiller hos Norsk Tipping, kan du velge å støtte det laget eller foreningen du mener fortjener det mest. Vi oppfordrer deg til å registrere OTTESTAD IDRETTSLAG som din grasrot-mottaker.

Ved spill hos Norsk Tipping vil inntil 7 prosent av spill-innsatsen gå direkte til din grasrotmottaker, og best av alt, verken innsats, premie eller vinnersjanse reduseres. Grasrotandelen gjelder for alle Norsk Tippings spill, bortsett fra Flax og Belago.

For å være grasrotgiver må du være kunde hos Norsk Tipping.

Du kan bli grasrotgiver på en av følgende måter:

 • Hos kommisjonæren
 • Mobilspill
 • Norsk Tipping sine hjemmesider
 • SMS, send Grasrotandelen 985222304 til nummer 60000
Endelig! Bli med og prøv ut det nye anlegget!

Postet av Ottestad IL den 12. Jun 2018


12.00 Åpning v/ordfører Nils Røhne, Norsk Tipping, fylkeskommunen og styreleder OIL. Ottestad Skolekorps spiller, andelseierne stormer banen!12.30 Aktiviteter for alle aldersgrupper: Måling av skuddhastighet, straffeskudd, test av rulleski, energiløype sykkel med trekning av premier fra Stange Energi, beachvolleyball, curling og bueskyting m.m.

Ta med sykkel/hjelm, og fotball/keeperhansker hvis du har. Medlemmer oppfordres til å stille i drakt eller klubbtøy.

Salg av OIL-burgere og åpen kiosk.

14.00 Servering av bursdagskake og salg av OIL-burgere

15.00 A-kamp damer Ottestad-Kongsvinger & G13-kamp Ottestad-Grue

En stor takk for spillemidler fra Hedmark fylkeskommune og Norsk Tipping, og viktige bidrag fra Stange kommune, Sparebankstiftelsen Hedmark, Stange og Romedal brannkasse og Obos-fondet. Takk også til alle private og bedrifter som har kjøpt andeler eller gitt gaver!

PS. Det er ikke for sent å gi en gave eller kjøpe en andel i anlegget: Vipps #103684 eller Gå til Aksjon Kunstgress
Keeperspirer på Keeper-treff hos Ham-Kam

Postet av Ottestad IL den 11. Jun 2018

I strålende sommersol søndag 10. juni, møtte en gjeng unge, spente og spretne Keeperspirer fra Ottestad IL Fotball for å lære mer om arbeidsoppgaver som hviler på den som står mellom stengene på en fotballbane.

Dagen var lagt opp med 2 økter - den første kl. 10:00 til kl. 11:15 - så litt lunch og dernest ny økt kl. 12:00 til kl. 13:15. Tiltaket var åpent for alle gutter og jenter fra 10 til 15 år og OIL Fotball sponset opplegget for 2 keepere fra hver av årgangene på jente- og guttesiden i dette alderspennet.

Ansvarlig for det faglige opplegget var keeperansvarlig i HamKam Yngres, HamKam Fotball og Wang Toppidrett - Rolf Høgmo. Rolf innehar UEFA keepertrener A - lisens og har blant annet lang erfaring fra forskjellige landslag, samt Fredrikstad og Lillestrøm. 

Stikkord for Keepertreffet var kvalitet, utfordring, mestring og utvikling pakket inn i en lystbetont  kontekst, noe samlingen på alle vis etterlevde. Oppsummeringen fra noen av våre deltagere var kort og konsis - "Dette var skikkelig gøy" - og denne uken vil nok keeperspillet på enkelte Ottestad-lag bære preg av overarms-kast og underarms-kast og og enkelte feberredninger i utstrakt kropps-positur nede ved stolperøttene.

Takk til Rolf Høgmo og HamKam for å skape en arena for påfyll og motivasjon for de yngste keepere.

Ottestad-gjengen klar til dyst - Deltakere fra Ottestad: Ida (J03), Una (J06), Harald (G05), Oda (J06), Pernille (J07), Signe (J07).  

De første instruksjoner gis på feltet!


Det grønnes i Parken!

Postet av Ottestad IL den 7. Jun 2018

Hurra for frivilligheten i Ottestad IL Fotball! 

I dag startet ut-rulling av 9'er-banen i Parken og det var ingen sak å få frivillige armer og ben til å hjelpe oss med dette! Mandagsklubben og noen andre gjorde at det tilsammen møtte 12-13 stk. på morgenkvisten, klar til å ta fatt på et nytt kapittel i Ottestad IL 's historie. Kl. 10.30 i dag ble første løper rullet ut. 

2 proffer - en ung herre fra New Zealand og en svensk dame (som styrer det hele) - styrer og bistår og sørger for at leggingen foregår på beste mulige måte! Våre fantastiske frivillige jobber og løper på svenske kommandoer!

9'er-banen antas ferdig lagt ut i dag - i morgen vil påfyll av sand og granulat ankomme stadion. Samtidig høvles 11'er-banen ferdig i dag og asfalt rundt kanter skal så legges. Da vil det være klart for å legge ut gresset som antas være på plass og lagt ut i løpet av helgen. Så skal det i tillegg opp noen nett og andre fasiliteter rundt banen som vil bli ivaretatt i løpet av neste uke. Spennende og gøy! Snart kan vi spille ball på nytt underlag i Parken - dere.

Kl. 13.30 er 70% lagt ut! Fantastisk! 


Ikke alle ville være med på bilde - men her er noen av hardhausene som deltar i dag!

Mange takk til alle som trår til for å hjelpe.
Flott engasjement på første Arbeidsgruppemøte Kvalitetsklubb

Postet av Ottestad IL den 6. Jun 2018

Arbeidet i Kvalitetsklubb-prosjektet i Ottestad IL Fotball tok et viktig skritt videre da arbeidsgruppa var samlet for første gang tirsdag 05.06.18.

Så langt har 29 personer sagt ja når de har blitt forespurt om å være med i arbeidet, og det var stort engasjement og gode diskusjoner blant de som var med i den første felles samlingen.

Etter at styreleder Glenn Skjæret hadde gitt en introduksjon av bakgrunn og hvorfor Ottestad IL Fotball går for å bli sertifisert som NFF Kvalitetsklubb, presenterte prosjektlederne Erik Longva og Ole Kolbjørn Kjørven hva sertifiseringen går ut på og hvilke kriterier som skal fylles. Største delen av kvelden ble brukt til gruppearbeid og diskusjoner innen de fire temaene aktivitet, organisasjon, kompetanse og samfunns- og verdiarbeid.


Etablering og forankring av klubbens verdisett er et veldig sentralt punkt i kvalitetsklubb-konseptet, og det var stort engasjement hos alle fremmøtte om temaet. Det var enighet om at det må prioriteres å nå bredt ut til spillere, trenere, lagledere og foreldre og sørge for en god prosess når vi skal i gang med dette viktige arbeidet. Blant andre tema som ble diskutert var organisasjon og beskrivelse av roller i klubben, økonomistyring, sportsplan, trenerveiledning, kompetanse for trenere og ledere og økt mangfold.  

Arbeidsgruppa skal samles igjen etter sommerferien og jobbe videre med konkrete tiltak som skal bidra til å øke kvaliteten på fotballen i Ottestad.  

Om du brenner for Ottestad-fotballen og har innspill til kvalitetsklubb-prosjektet så ikke nøl med å ta kontakt med prosjektlederne eller styret i fotballgruppa.

Med ønsker om en flott fortsettelse på sommeren!

Prosjektledere Kvalitetsklubbprosjektet

Erik og Ole-Kolbjørn

---

Du kan lese mer om NFFs kvalitetsklubb-konsept her: https://www.fotball.no/klubb-og-leder/kvalitetsklubb/kvalitetsklubb-niva-1/

Se også tidligere artikkel om etablering av prosjektet og møtet med veiledere fra Indre Østland Fotballkrets: http://fotball.ottestadil.no/blog/post/125214/endelig-pa-vei-mot-a-bli-kvalitetsklubb?ispage=true

Oppdatering avd. 5 i Tipping Ligaen.

Postet av Ottestad IL den 6. Jun 2018

Ottestad IL Fotball, - A-lag Herrer slåss for tilværelsen i Tipping Ligaens jevneste avdeling. Er du oppdatert på hvem som er de sterkeste utfordrere, tabellsituasjonen og hvem våre Herrer aller helst bør slå fremover? Om du ikke er det, så kan du bruke snaue 9 minutter til å finne ut status i avdelingen gjennom opptak av sendingen fra Oddsen - ledet av vår egen Lars Hulleberg. 


Å overleve i Tipping Ligaen vil bli et bikkjeslagsmål og våre Herrer trenger derfor all den støtte og hjelp de kan få fra alle i Ottestad-bygda. Snart spiller de sine kamper i Nye Ottestad Idrettspark og vi oppfordrer derfor alle - liten og stor - til å møte opp og støtte gutta fra sidelinjen. 

Link  - Norsk Tipping-ligaen avd 5
ENDELIG! Åpning av kunstgress og idrettspark - bli med!!

Postet av Ottestad IL den 1. Jun 2018

Hei alle fotballvenner!

Endelig nærmer den store dagen seg som vi alle har ventet på. Snart får vi nytt gress under skoa! 17. Juni blir det masse aktiviteter og utfordringer fra alle våre idretts-grupper - det blir kaker, grilling,, åpen kiosk og mye, mye fotball! Mange av våre medlemmer vil være aktivt med og sørge for at festen kommer i havn - en stor takk til alle på forhånd!


Se invitasjon rettet mot fotballgruppa.

20180601 -Invitasjon åpningsfest i Parken.pdf


Med vennlig hilsen

Styret i Ottestad IL Fotball
Kamp søndag kveld - velkommen!

Postet av Ottestad IL den 1. Jun 2018

A-lag damer spiller hjemme mot Fron på søndag, velkommen! Kamptidspunkt er endret fra opprinnelig oppsett, start klokken 19.30.
Lyst til å være instruktør på vår Tine Fotballskole?

Postet av Ottestad IL den 30. Mai 2018

Hei!

Har du lyst til å være instruktør på vår Tine Fotballskole? Om du er jente/gutt 14 år (8 klasse) eller eldre og kan delta hele uken, er positiv og blid og kan jobbe selvstendig så er det muligheter for å tjene noen kroner i skoleferien og samtidig drive med fotball.

Vi legger vekt på at uken skal bli lærerik, mye fotball, konkurranser og god stemning og ende ut i mange minnerike og gode opplevelser for deltagerne. Derfor er vi opptatt av å finne frem til de riktige kandidater til oppgaven. Sjekk vedlegget dersom du finner dette interessant og kan tenke deg å søke.

Med sommerlig hilsen

Ottestad IL Fotball, styret

Lyst til å tjene noen kroner til Lags-kassa?

Postet av Ottestad IL den 30. Mai 2018

Hei!

A-lag Herrer spiller som alle kjenner til i 3. divisjon i år – nærmere bestemt i Tipping Ligaen eller det som het Regionsligaen tidligere. Norsk Tipping-ligaen består av 6 avdelinger og er den opprinnelige 3. divisjon (Nivå 4). Det ble gjort en stor omlegging av seriesystemet inn mot 2017 og på nivå tre ble antall avdelinger halvert fra fire til to. Det gjorde at kun de sju beste i hver avdeling overlevde sesongen 2016 – resterende rykket ned til 3.divisjon. Samtidig ble 12 avdelinger redusert til 6 avdelinger i 3. divisjon og med det kan vi trygt si at nivået vi i dag spiller på er meget høyt, høyere enn noen gang på Nivå 4 i Norsk fotball. Dette er spennende sportslige utfordringer og om man kan klare å stabilisere et lag i 3. divisjon vil det være en flott arena for kommende rekrutter i Ottestad IL Fotball – og i nærområdet - å strekke seg etter. Et første steg i å følge sin fotballdrøm og å teste ut sitt ambisjonsnivå.


Imidlertid er det ikke bare på den sportslige arena A-laget i år møter utfordringer. Gjennom den betydelige omleggingen i divisjonssystemet har dette medført at A-laget har gått inn i et meget krevende år rent økonomisk. 3.divisjon regnes som en del av Toppfotballen i Norge – og med dette kommer det ekstra utgifter knyttet til dommere, stadionfasiliteter etc. Den største posten av alle er likevel reisekostnader. Med sammenslåinger av avdelinger etc. er veldig mange av lagene i avd. 5 etablert i Trøndelag og omegn. Reisene gjennomføres på praktisk og billigst mulig måte. Tog, buss - ikke mye rom for komfort, og oppladingen til de lange bortekamper er i særdeleshet ikke optimale.

A-laget har eget budsjett innenfor fotballen og vi operere nok med en av landets desidert laveste budsjett på Nivå 4. Likevel – for å dekke kostnader, må inntekter fremskaffes. Gjennom sponsorinntekter og gjennom dugnadsarbeid som spillere og støtteapparat deltar i, er målet å hente det meste. Likevel leter vi etter flere og andre muligheter. Om noen føler for å hjelpe oss, kjenner til noen med særskilt ønske om å støtte og hjelpe oss A-Lag herrer, enten som sponsor, med tiltransport av dugnadsarbeider eller andre ideer til inntekter – så er vi takknemlig for dette. Bare ta kontakt med en av oss rundt A-laget, eller med Styret i Ottestad IL Fotball.


Noe vi alltid har hatt som en del av inntektssiden i A-Lag Herrer, er salg av scoringskontrakter. Vi har våre faste støttespillere her som inviteres år etter år – og som kjøper. Mange takk for det! Imidlertid fikk vi en ide om at det kan være flere som kan finne dette morsomt, f. eks. tilknyttet lag og støtteapparat i yngres avdeling, eller i OIL for øvrig, eller andre personer i og rundt vårt idrettslag. Om det skulle være slik, synes vi det samtidig vil være flott å kunne gi noe tilbake til yngres dersom de ønsker å hjelpe oss med å selge scoringskontrakter. Kontrakten er satt opp slik at den som kjøper kan velge hvilket yngres lag den ønsker å støtte – og de første 15 mål (15 x kr.10,-) tilfaller dette lag. Resterende beløp tilfaller A-Lag Herrer. Om vi skulle score bare 13 mål – ja da får yngres lag hele potten. Så om det er noen som trenger noen ekstra kroner til lagskontoen sin, så er vi takknemlig om noen har lyst til å selge noen kontrakter og bidra til at også vi i A-laget får noen kjærkomne kroner på konto. (Link kontrakt)

Med ønsker om fin fortsettelse på fotballsesongen

Støtteapparatet, A-lag Herrer.
Westby med landslaget til European Open

Postet av Ottestad IL den 29. Mai 2018

Eirill Finnanger Westby (15) fra Ottestad håndball er tatt ut på landslaget som skal representere Norge under European Open i Sverige i juli. Vi gratulerer Eirill så mye og ønsker lykke til med mesterskapet!

Utdrag fra HA sin artikkel i dag 29.05.:

Sportslig leder i Ottestad håndball Rune Kampesveen gleder seg stort over at en spiller fra egen klubb har blitt lagt merke til av landslagsledelsen, og mener Westby er et forbilde for andre unge spillere.

– Det er veldig hyggelig for oss, og det viser at vi gjør noe riktig. Eirill er jo også et forbilde for flere av våre yngre spillere som ser at du ikke nødvendigvis må spille i Storhamar fra ung alder for å utvikle deg, sier han.

Kampesveen er ikke i tvil om at Westby kan nå meget langt.

– Eirill er et talent som det ikke finnes mange andre av. Hun er også venstrehendt, noe som er en fordel, og har gode verdier. Jeg tror hun kan komme veldig langt, så lenge hun vil det nok selv, understreker han.

Her kan du lese hele artikkelen: https://www.h-a.no/sport/paa-jentelandslaget


Foto fra HA/ Stian Fossum Larsen
Skryt av markører og anlegg under trenerveileder-samling

Postet av Ottestad IL den 28. Mai 2018

Tilsammen 28 spillere fra ungdoms-fotballen stilte som markører for kursdeltagere på trenerveilederkursets samling nr. 3, lørdag 26.mai på HIAS. HIAS viste seg fra sin aller beste side og visst er det da et flott anlegg, noe de aller fleste kursdeltagere på ulikt vis ga uttrykk for.

Spillerne ble blandet i 2 grupper og ble trent av kursdeltagere i fra kl. 0830-1230. Indre Østland fotballkrets med Kursholderne Håkon Lihagen og Frode Søby var meget godt fornøyd med forholdene på Hias og lot seg imponere over den gode kvaliteten på markørene som holdt ut i den fantastiske sommervarmen.

18 stk. fra G-14 og 10’stk fra J-15/J-14 stilte velvillig opp som markører. Stor takk til laglederne Bodil Brenne (G-14) og Kristoffer Dæhlin (J-15), samt alle våre fantastiske spillere!

 
Gratulerer med 100-årsdagen, Ottestad IL!

Postet av Ottestad IL den 28. Mai 2018

I dag, 28. mai 2018, fyller Ottestad IL 100 år. Gratulerer til alle medlemmer!

Det serveres kake og kaffe på klubbhuset mellom kl. 12 og 17 for de som har tid og lyst, hjertelig velkommen.

Den store bursdagsfesten arrangeres søndag 17. juni, da vil vi samtidig feire åpningen av kunstgressbaner, løpebane og snøproduksjonsanlegg i Ottestad Idrettspark.

Program 17. juni:

12.00 Åpning

12.30-14.00 Bursdagsaktiviteter (Energirittet, rulleski, straffespark, ballidretter og mye mer)

14.00-15.00 Kakeservering

15.00 A-kamp Damer på ny hovedbane, G13-kamp på ny 9'erbane

Styreleder Torfinn Kringlebotn, banemester Bjørn Strand, anleggsansvarlig Bjarne Kise og adm. ansatt Erik Schriwer har pyntet med flagg og serverer kake på klubbhuset.
Klubbdager hos Monter uke 22

Postet av Ottestad IL den 19. Mai 2018

I uke 22 (28. mai – 2. juni) inviterer vår samarbeidspartner Monter Hamar til kampanjedager. Fantastiske 40% rabatt på hele butikken* til medlemmer av Ottestad IL.

NB. Medlemsbevis må fremvises, og medlemskap for 2018 må være betalt. Vises frem i MinIdrett-appen eller skrives ut fra MinIdrett på nett.


*MERK AT RABATTEN IKKE GJELDER

- Bestillingsvarer (her gis det egne tilbud)

- Kampanjevarer (varer som allerede er på kampanje uke 22, er sendt på epost)

- Nettovarer (se hyllekant, det vil stå «nettopriser» på etiketten)


SPESIALTILBUD VINDUER OG DØRER 

Natre vinduer og balkongdører   50%       http://natre.no/

Natre heve/skyvedør    25%       http://natre.no/

Gilje vinduer, balkong og skyvedører  50%       http://gilje.no/

Lyssand vinduer, balkong og skyvedører 50%       http://lyssand.com/

SPESIALTILBUD KJØKKEN 

Aubo Kjøkken     35%      https://www.aubo.no/


Velkommen!

Med vennlig hilsen

Ottestad IL i samarbeid med daglig leder Viktor Dybendal

Monter Hamar, Åkersvikveien 30, 2321 Hamar, Tlf. 41652000
Fantastisk Ungdoms-fotballkveld på HIAS Kunstgressanlegg

Postet av Ottestad IL den 16. Mai 2018

Mandag 14.05 ble det arrangert Ungdoms-fotballkveld på HIAS.

 

Kurset var for alle som er involvert i ungdomsfotball i klubben og 9 stykker møtte – det var det ingen av dem som angret på i ettertid.

Kursveileder Håkon Lihagen har en enorm erfaring å øse av med lang fartstid i fotballen som bl. a. forbunds-ansatt spillerutvikler i Indre Østland Fotballkrets og som tidligere trener for Jenter 17-landslaget. Han la opp til en teoridel med dialog og åpne diskusjoner, knyttet til hvordan klubben og de enkelte trenere løste - eller så for seg å løse - ulike situasjoner de sto ovenfor i ungdoms fotballen. Verdier var et sentralt begrep og Lihagen var klar på at hvert enkelt lag bør jobbe frem sine verdier. Hva skal vi være; for hverandre, som lag og som del av en klubb og et samfunn – hva er viktig for oss i denne gruppa?

Differensiering og hospitering ble også debattert. Lihagen presiserer at det er viktig for å beholde bredden at spillerutvikling først og fremst skjer i moderklubben og i laget. Differensiering kan man få til i laget med enkle omrokeringer og tilpasninger i treningsøkt og i kamp. Hospitering handler om enkeltvis utfordring for de som trenger dette - for motivasjon og ferdighetshevingens skyld. Spilleren tilhører likevel alltid sin årgang og sitt lag. Når det gjelder spillerutvikling så kan dette også fint organiseres gjennom at flere av de ivrige samles på tvers av årganger og kjønn til felles trening og ferdighetsutvikling.

I praksisdelen kjørte Lihagen en knallgod økt med J2004 som markører og i løpet av en snau time kunne alle som var til stede, se at jentene fikk noen aha-opplevelser som hevet kvaliteten på den fotballfaglige utøvelsen mange hakk. Med fokus på stopp/pause i spillet der avgjørende elementer skulle påpekes og øves inn, samt god pedagogisk spørrende tilnærming hvor jentene selv fikk sette ord på situasjonen og hva de kanskje kunne ha gjort annerledes, oppnådde Lihagen akkurat det han ville i økta og vi fikk alle se progresjon. Økta som var lagt opp for denne kvelden, fokuserte på at man skulle tørre å utfordre 1 mot 1 for å skape et overtalls-moment ved hjelp av medspillere rundt ballfører. Viktigheten av å skape rom og bevegelse i forhold til medspiller med ball og utnytte mulighet for gjennombrudd. J2004 fant enkelte elementer nytt- og litt uvant i begynnelsen, men etter hvert som økta skred frem gikk ting kjappere og kjappere og flere og flere initiativ ble tatt på egenhånd ut fra ny-tilegnet kunnskap.

Målet med Ungdomsfotballkvelden er å forsterke budskapet rundt verdiene for ungdommene våre, og øke forståelsen for at et sett verdier også har en forpliktende virkemiddelside. Ønsket er at klubbene skal finne sin egenart og gi gode tilbud til alle sine ungdomsspillere, og at "lengst mulig - best mulig" er avhengig av god og differensiert aktivitet på feltet. Lihagen lyktes til det fulle med å nå oss trenere med sitt budskap og alle gikk vi hjem med noe ny balast i ryggsekken til bruk i egen fotballhverdag.

En stor takk til Håkon Lihagen for en lærerik kveld, markørene fra J2004 som gikk inn i oppgavene  med iver og innsats, Teresia Marton og Jostein Engh som gode tilretteleggere, samt alle fremmøtte trenere!
Fantastisk Ungdoms-fotballkveld på HIAS Kunstgress

Postet av Ottestad IL den 16. Mai 2018

Mandag 14.05 ble det arrangert Ungdoms-fotballkveld på HIAS.

 

Kurset var for alle som er involvert i ungdomsfotball i klubben og 9 stykker møtte – det var det ingen av dem som angret på i ettertid.

Kursveileder Håkon Lihagen har en enorm erfaring å øse av med lang fartstid i fotballen som bl. a. forbunds-ansatt spillerutvikler i Indre Østland Fotballkrets og som tidligere trener for Jenter 17-landslaget. Han la opp til en teoridel med dialog og åpne diskusjoner, knyttet til hvordan klubben og de enkelte trenere løste - eller så for seg å løse - ulike situasjoner de sto ovenfor i ungdoms fotballen. Verdier var et sentralt begrep og Lihagen var klar på at hvert enkelt lag bør jobbe frem sine verdier. Hva skal vi være; for hverandre, som lag og som del av en klubb og et samfunn – hva er viktig for oss i denne gruppa?


Differensiering og hospitering ble også debattert. Lihagen presiserer at det er viktig for å beholde bredden at spillerutvikling først og fremst skjer i moderklubben og i laget. Differensiering kan man få til i laget med enkle omrokeringer og tilpasninger i treningsøkt og i kamp. Hospitering handler om enkeltvis utfordring for de som trenger dette - for motivasjon og ferdighetshevingens skyld. Spilleren tilhører likevel alltid sin årgang og sitt lag. Når det gjelder spillerutvikling så kan dette også fint organiseres gjennom at flere av de ivrige samles på tvers av årganger og kjønn til felles trening og ferdighetsutvikling.

I praksisdelen kjørte Lihagen en knallgod økt med J2004 som markører og i løpet av en snau time kunne alle som var til stede, se at jentene fikk noen aha-opplevelser som hevet kvaliteten på den fotballfaglige utøvelsen mange hakk. Med fokus på stopp/pause i spillet der avgjørende elementer skulle påpekes og øves inn, samt god pedagogisk spørrende tilnærming hvor jentene selv fikk sette ord på situasjonen og hva de kanskje kunne ha gjort annerledes, oppnådde Lihagen akkurat det han ville i økta og vi fikk alle se progresjon. Økta som var lagt opp for denne kvelden, fokuserte på at man skulle tørre å utfordre 1 mot 1 for å skape et overtalls-moment ved hjelp av medspillere rundt ballfører. Viktigheten av å skape rom og bevegelse i forhold til medspiller med ball og utnytte mulighet for gjennombrudd. J2004 fant enkelte elementer nytt- og litt uvant i begynnelsen, men etter hvert som økta skred frem gikk ting kjappere og kjappere og flere og flere initiativ ble tatt på egenhånd ut fra ny-tilegnet kunnskap.

Målet med Ungdomsfotballkvelden er å forsterke budskapet rundt verdiene for ungdommene våre, og øke forståelsen for at et sett verdier også har en forpliktende virkemiddelside. Ønsket er at klubbene skal finne sin egenart og gi gode tilbud til alle sine ungdomsspillere, og at "lengst mulig - best mulig" er avhengig av god og differensiert aktivitet på feltet. Lihagen lyktes til det fulle med å nå oss trenere med sitt budskap og alle gikk vi hjem med noe ny balast i ryggsekken til bruk i egen fotballhverdag.

En stor takk til Håkon Lihagen for en lærerik kveld, markørene fra J2004 som gikk inn i oppgavene  med iver og innsats, Teresia Marton og Jostein Engh som gode tilretteleggere, samt alle fremmøtte trenere!
Velkommen til 17.mai-feiring i idrettsparken

Postet av Ottestad IL den 16. Mai 2018

Vi gleder oss til å ta imot Ottestads befolkning til morgendagens 17. mai arrangement her i Ottestad Idrettspark. 

Den nye kunstgressbanen er ikke helt ferdig, men er ryddet, planert, tørrere enn på mange år og i fin stand til arrangementet.

Ottestad Fotballs damelag vil i år stå for serveringen på klubbhuset som i år har enda flere kiosker enn tidligere slik at køene blir kortere. Vi gleder oss også til å servere den nye OIL-burgeren som vi lanserer i samarbeid med Hai catering.

Hipp, hipp hurra og velkommen til Ottestad Idrettspark 17. mai!
Egen OIL-burger lanseres 17. mai

Postet av Ottestad IL den 14. Mai 2018

På selveste 17. mai lanserer Ottestad IL sin egen hamburger, OIL-burgeren. En kjøttfull og velsmakende burger som produseres av Hai for Ottestad IL.

Nå håper vi på fint vær slik at vi slår fjorårets rekord med 200 solgte hamburgere på nasjonaldagen. I år er det A-lag damer i Ottestad IL fotball som har ansvar for serveringen i Ottestad Idrettspark, og det vil bli solgt burgere, brus, is, kaffe og kaker i flere kiosker på og ved klubbhuset.

Velkommen til 17. mai-fest i idrettsparken! 

(For de som er bekymret for at idrettsparken er byggeplass, så kommer det egen info om dette. Det grønne gresset på banen vil ikke være ferdig til 17. mai, men vi legger til rette for en fin feiring likevel:)
Fotballhelg på Hias

Postet av Ottestad IL den 10. Mai 2018

I helgen spiller begge våre A-lag hjemmekamp, velkommen til Hias! A-herrer lørdag kl. 16, A-damer søndag kl. 18.
Tilbud: Catlike Mixino-hjelm til (rulle)ski, sykkel og rulleskøyter

Postet av Ottestad IL den 8. Mai 2018

Vår samarbeidspartner Sykkel og Fritid har et godt tilbud på Catlike Mixino-hjelmer i fine Ottestadfarger. Vi får denne topphjelmen, som bl.a. brukes av det norske skilandslaget for 1800,- kroner. Veiledende pris er 2799,-.

Hjelmen er lett, luftig, enkel å tilpasse ulike hodefasonger og lages helt og holdent hos Catlike i Spania.

Interoptik-bana snart klar!

Postet av Ottestad IL den 3. Mai 2018

Denne positive gjengen hos Interoptik Ottestad har inngått avtale om kjøp av navn på en av våre 5'erbaner i tre år. Veldig viktige inntekter for oss når vi nå investerer i nye fotballbaner i Ottestad Idrettspark. Nå ser vi frem til at våre fotballgutter- og jenter under 10 år skal få spille kamper på både Interoptik-bana og Block Watne-bana gjennom de neste årene!
Hjemmekamp mot Rosenborg på lørdag

Postet av Ottestad IL den 25. Apr 2018

Vi håper å se deg på Hias!
Første hjemmekamp for damelaget

Postet av Ottestad IL den 19. Apr 2018

Sesongens første hjemmekamp i serien går på Hias søndag klokken 15 - velkommen!
Vi trenger din støtte!

Postet av Ottestad IL den 19. Apr 2018

Vi trenger fortsatt midler til byggingen av nye anlegg i Ottestad, og håper du vil bidra! Nå er vi godt i gang med å etablere to nye kunstgressbaner, en 100-meter løpebane og nytt snøproduksjonsanlegg i Ottestad. Disse anleggene er vår viktigste satsing i klubbens jubileumsår.

Du kan kjøpe en andel eller gi et fritt gavebeløp på Vipps # 103684

Eller trykk på denne lenken for å komme direkte til banekartet- der kan du klikke og velge den andelen du vil kjøpe, betales med kort.

 • Privat: 500 kr/andel (LYSEGRØNNE ANDELER)
 • Bedrift: 2500 kr/andel (MØRKEGRØNNE ANDELER)
Nå starter serien for våre to 3. divisjonslag

Postet av Ottestad IL den 13. Apr 2018

Sesongen er i gang!

Førstkommende lørdag 14. april spiller A-lag herrer sin første kamp i Norsk Tipping-ligaen. Kampen går på Hias klokken 16.00 mot Gjøvik-Lyn.

A-lag damer har sin sesongåpning borte mot Storhamar mandag 16. april kl. 20 (Prestrud), mens første hjemmekamp går på Hias søndag 22. april kl. 15.00 mot Otta.

Vi håper mange tar turen for å heie frem våre spillere.

SASASA!
OIL innebandy damer ble regionmestere

Postet av Ottestad IL den 9. Apr 2018

Ottestad IL innebandy Senior dame tok gull under Regionmesterskapet i Innebandy i Gausdal Arena lørdag 7.mai. 

Regionmesterskapet er innebandyens sluttspill. Her møtte Ottestad de samme lagene som i seriespill, men nå var det innledende kamper, sluttspill og en finale.

Våre damer var levnet få sjanser etter en tøff debutsesong i 2.divisjon Innlandet som endte med en sisteplass etter tap i siste serierunde. 

Under sluttspillet tapte også damene forventet 5-2 mot de erfarne Gjøvik, men så var det stopp på en positiv måte. Seriemester Brumunddal ble slått på imponerende, poengene ble delt med Elverum. Dette er lag som tidvis har feid Ottestad av banen i seriespill. 

Lillehammer fikk også unngjelde og Ottestad var klare for en sensasjonell finale.

I finalen møtte vi igjen Brumunddal som med et nødskrik klarte å karre seg helt frem. Ottestad maktet å holde tempoet oppe, og gikk tidlig opp i en 2-0 ledelse. Selv om de seiersvante damene fra Ringsaker klarte å redusere rett før pause red vi stormen av, og gjorde alle spådommer til skamme med gull i den gjeveste turneringen for innebandylag på Innlandet

Gratulerer så mye med seieren!
Sesongavslutning for skigruppa

Postet av Ottestad IL den 6. Apr 2018

Invitasjon til sesongavslutning for OIL ski !

 

Skiavslutningen blir i år

mandag 9.april kl 18

på OILs klubbhus i Idrettsparken

Utdeling av deltakerpremier til alle, samt premiering av klubbmestere mm.

Det serveres kaker og frukt, saft og kaffe.

Velkommen!
Søndag starter fotball for 6-åringene

Postet av Ottestad IL den 5. Apr 2018

Til alle 6-åringer i Ottestad

Nå starter vi med fotballtreninger for årets førskolebarn (født 2012)

 

Tid: Søndager kl. 10.30-11.30

Sted: Hias kunstgressbane (Sandvikavegen 136)

Første trening er søndag 8. april.

 

Både jenter og gutter hjertelig velkommen!

Husk joggesko eller fotballsko, leggskinn, vannflaske og «klær etter vær».

  

Hilsen Ottestad IL fotball

Faddertrenere for 6-årslagene: Bjørnar Bakken tlf. 95905674, bjornar.bakken4@gmail.com og Kirsti Bjørge tlf. 95847605, tookib@gmail.com

  

Ottestad fotball består av over 600 ivrige utøvere fra 6 år og oppover. Vi har omtrent 50/50 gutter og jenter i klubben, og både A-lag damer og A-lag herrer i 3. divisjon. Vårt mål er at alle skal oppleve mestring og glede gjennom fotballen! Du kan lese mer på www.fotball.ottestadil.no.
Nå begynner det

Postet av Ottestad IL den 23. Mar 2018

Våre elitejuniorer Simen Olsen, Kenneth Berglund og Lars Erik Jacobsen i Mallorcas fjell, 21/3-18. Foto: Morten Olsen

Mallorca

De første har reist nedover til sykkeløya allerede, og flere kommer til. OIL vil forskjønne veinettet der til langt over påske.

Ottestad

Allerede på søndag går første annonserte landeveistur. Følg med på Facebook OIL Sykkel - Medlemssiden. Tidspunkt og oppmøtesteder for disse "halvorganiserte" turene i påsken varierer.

Belgia

Søndag 25/3 sykler vår egen Ådne Holter den flamske klassikeren Gent-Wevelgem med det norske juniorlandslaget. Heia!

Etter påske

Første ordinære landeveistrening er tirsdag 3/4, og terreng/kidstreningene begynner dagen etter. Se Treningstider og abonner på vår Kalender.

Vaktkurs

Alle som skal stå vakt på sykkelritt må fra i år ha kurs, og uten å arrangere ritt tjener ikke sykkelgruppa pengene som går til å drive gruppa, lønne trenere, og støtte utøverne våre.

Løypevaktkurs tar du online på Min Idrett på mindre enn to timer. Det har ingen avsluttende prøve. Kurset sertifiserer deg til å veilede ryttere og øvrig trafikk, men ikke til å dirigere trafikk. Vi setter også opp en klasseromsvariant for OILs eldregruppe, for det ville de gjerne ha. Les om løypevaktkurset hos NCF.

Stasjonærvaktkurs må til for å kunne dirigere trafikk under sykkelritt. Det er todelt. Del 1 er online og tar ca. 4 timer å gjennomføre. Del 2 arrangeres i klubbhuset mandag 23/4. Kan du ikke da kan du melde deg på i Brumunddal 24/4. Du må ta del 1 før del 2, og del 2 avsluttes med en teoriprøve. Les om Stasjonærvaktkurset hos NCF.
Anleggsarbeid i idrettsparken - snakk med ungene om sikkerhet

Postet av Ottestad IL den 20. Mar 2018

Denne uken (uke 12) starter anleggsarbeidet til de nye kunstgressbanene i idrettsparken. De to første ukene er det mye masser som skal fjernes og kjøres ut med lastebil. Anleggsarbeidene i parken vil pågå til starten av mai, og avsluttes med utlegging av kunstgress medio mai.

Masseutkjøringen de første 1-2 uker vil foregå mellom kl. 07.00 og 15.30.

Veier i området som blir berørt : Idrettsvegen – Ottar Landfalds veg – Statsminister Otto Blehrs veg- Hagavegen og Claus Bendekes veg.

Anleggsarbeidet utføres av Hulleberg & Bø, og de har stort fokus på sikkerhet både ved graving og utkjøring. Likevel håper vi at alle snakker med egne barn om ferdsel på og rundt idrettsparken - ikke gå ut på anleggsområdet, og vær varsom hvis du passerer store maskiner og lastebiler for å være sikker på å bli sett.

Kontaktperson hos Ottestad IL er Bjarne Kise 90043814, bjarne@ottestadil.no.
Årets 6-åringer se hit!

Postet av Ottestad IL den 19. Mar 2018

OIL fotball starter med fotball for førskolebarna (født 2012),

både gutter og jenter, etter påske.

 

Velkommen til informasjonsmøte for foreldre

Onsdag 4 april kl.18.00

på klubbhuset i Ottestad (Statsminister Otto Blehrs veg 32)

 

Fotballen i Ottestad bygger på frivillig engasjement, og i barneårene er det foreldre som utgjør trener- og støtteapparatet. Dersom du allerede vet du har lyst å bidra på laget, enten som trener eller lagleder, kan du gjerne ta kontakt på forhånd. Send en mail til Bjørnar Bakken bjornar.bakken4@gmail.com eller Teresia Marton kompetanse.oilfotball@gmail.com.

Velkommen!
Saksliste til årsmøte 21. mars 2018

Postet av Ottestad IL den 15. Mar 2018

Årsmøte 2018 for Ottestad idrettslag

Det innkalles til årsmøtet i Ottestad IL på Klubbhuset onsdag 21. mars 2018 kl. 20.00.

VEDTEKTER FOR OIL

Saksliste

 1. Godkjenne de stemmeberettigede

 2. Godkjenne innkallingen, sakliste og forretningsorden

 3. Valg av dirigent(er), referent(er) samt 2 medlemmer til å underskrive protokollen

 4. Behandle idrettslagets årsmelding, herunder gruppeårsmeldinger Vedlegg 1

  Gruppeårsmeldingene vil ikke bli opplest på møtet – det forventes at disse er lest på forhånd. Her finner du årsmeldingen for fotball - ski - sykkel - håndball - volleyball - innebandy.

 5. Behandle idrettslagets regnskap i revidert stand Vedlegg 2 + vedlegg 3 (Se også regnskap per gruppe og totalt)

 6. Behandle forslag og saker. Ingen innkomne saker.

 7. Medlemskontingent for 2017 Vedlegg 4

 8. Vedta idrettslagets budsjett Vedlegg 5

 9. Behandle idrettslagets organisasjonsplan Vedlegg 6

 10. Foreta følgende valg:

  1. Leder og nestleder (for 1 år)

  2. 3 styremedlemmer (hvorav 2 styremedlemmer på valg i år) og 2 varamedlemmer til hovedstyrets arbeidsutvalg. Velges for 2 år.

  3. Øvrige valg i henhold til årsmøtevedtatt organisasjonsplan, jf. pkt. 9., herunder gruppestyrer og Bragdmerkekomité

  4. Engasjere statsautorisert revisor

  5. Representanter til ting og møter i de organisasjonsledd idrettslaget har representasjonsrett.

  6. Valgkomité med leder og 2 medlemmer og 1 varamedlem for neste årsmøte.

 

Ottestad 14.3.2018

Styret i Ottestad IL

Torfinn Kringlebotn leder
MinIdrett-app for medlemskap

Postet av Ottestad IL den 8. Mar 2018

Vi anbefaler alle våre medlemmer å laste ned appen MinIdrett.

Her finner du oversikt over dine medlemskap i idrettslag og undergrupper, og du kan legge til familie slik at du ser alle medlemskap og fakturaer på samme sted.

Brukes også for å fremvise medlemsbevis når du vil benytte våre rabattavtaler.

GRATIS

Gå til App Store
Skileik for førskolebarna søndag 11.03.

Postet av Ottestad IL den 7. Mar 2018

VELKOMMEN til sesongens siste SKILEK !

 

Ottestad IL Ski inviterer til

skilek for førskolebarn (født 2012)

i Ottestad Idrettspark («bana»)

 

SØNDAG 11/3 kl 11-12

 

Dette trenger barna: Klær etter forholdene, ski, staver og gjerne refleksvest med navnet godt synlig foran og bak.

 

Vi avslutter økta med et lite skirenn, deltakerpremier til alle!

 

Ta kontakt hvis du har spørsmål. Vi sees!

 

Kontaktperson:

Mette Holland 918 22 548 / hollandm@online.no
Til de som brenner for fotball!

Postet av Ottestad IL den 24. Feb 2018


Har du et brennende engasjement for fotballen i Ottestad.? Har du kunnskap som du mener kan være fotballen til nytte? Har du lyst til å være med å forme fremtiden i Ottestad IL Fotball. Les vedlegget under her og gi oss tilbakemelding dersom du tenker dette er noe jeg vil være med på. Send noen enkle rader på fotball@ottestadil.no helst innen 6. mars, men gjerne etter det også. Vi tar kontakt. 

Om det er andre ting du ønsker å engasjere deg i enn det som er nevnt i vedlegget, gi oss gjerne tilbakemelding på det også.

Vi har bruk for alle!


Med vennlig hilsen 


Styret

Ottestad IL Fotball

Annonsering OIL Fotball.pdf
Årsmøter i Ottestad IL 2018

Postet av Ottestad IL den 20. Feb 2018

Ottestad IL inviterer til årsmøte ONSDAG 21. mars kl. 20 på klubbhuset. Alle medlemmer er hjertelig velkommen! Frist for innsendelse av saker er 7. mars, sendes til post@ottestadil.no. Når saksliste og saker er klare, sendes disse på epost til medlemmer og legges ut på hjemmesiden. Vedtekter


Alle våre idrettsgrupper arrangerer medlemsmøte i forkant av årsmøtet, blant annet for å behandle innspill til treningsavgifter, styremedlemmer og aktivitetsplan.

Håndball: 28. februar, klikk for info

Volleyball: 28. februar, klikk for info

Fotball: 8. mars

Ski: 19. mars

Sykkel: 13. mars

Innebandy: Ikke fastsatt
 

Vi minner om at for å være stemmeberettiget, må man være

- medlem i klubben og ha betalt medlemskapet for fjoråret

- over 13 år

Sparebank1 Østlandet er med oss videre!

Postet av Ottestad IL den 20. Feb 2018

Sparebank1 har bidratt til mye idrettsglede i Ottestad gjennom sitt sponsorsamarbeid med klubben i flere år. Nå gleder vi oss over at de også blir med oss i jubileumsåret 2018!

Sparebank1 Østlandet er vår største hovedsponsor – samarbeidet med dem og andre bedrifter i regionen er avgjørende for aktiviteten til våre 1400 medlemmer i Ottestad IL.

Takk til sponsoransvarlig Espen Wold som er vår positive kontakt i banken!
Bli med i mandagsklubben

Postet av Ottestad IL den 20. Feb 2018

Har du ledig tid på dagtid og ønsker å delta i et sosialt og aktivt miljø? Vi søker etter personer som vil være med i en sosial dugnadsgruppe i Ottestad IL.

Mandag 5. mars klokken 12.00

inviterer vi til kaffe på klubbhuset

Dette passer for deg som vil treffe andre i en uhøytidelig setting, drikke litt kaffe og diskutere mulige dugnadsprosjekter. Idrettslaget har mange aktiviteter på gang, og trenger av og til noen ekstra hender for å rekke over alt. Det kan være snakk om løypevakt på skirenn, billettsalg på fotballkamp, vaffelsteking på arrangement, ta imot gjester, male tribuner eller andre oppgaver. Vi håper du vil være med!

Vi forsøker å møtes hver mandag, men følg med på hjemmesiden/facebook - ta gjerne kontakt med Bjarne i forkant.

Vennlig hilsen Bjarne Kise (90043814, bjarne@ottestadil.no) og Mari Nordtun 97173106

 
Kickoff for støtteapparatet 2. mars

Postet av Ottestad IL den 20. Feb 2018

Det nærmer seg starten på en ny fotballsesong, og vi ønsker å sparke det hele i gang med en sammenkomst for våre trenere, lagledere og foreldrekontakter. Vi står foran et spennende jubileumsår med åpning av nye baner og anlegg i idrettsparken, stor tilvekst av lag i barnefotballen og to A-lag som har rykket opp i 3. divisjon. Nå ser vi frem til å ta fatt på fotballsesongen sammen med dere!

Fredag 2. mars klokken 19 er du hjertelig velkommen til kickoff på klubbhuset.

Program:

 • Orientering om fotballsesongen 2018
 • Status kunstgress
 • Informasjon om A-lagene, mål for sesongen
 • Servering av mat (viltgryte og drikke) kl. 20.30.     

Påmelding senest mandag 26.02. Gå til påmeldingen

 

Vennlig hilsen styret i fotballgruppa 
Rekruttdommerkurs 10. og 11. mars

Postet av Ottestad IL den 16. Feb 2018

Indre Østland Fotballkrets inviterer til rekruttdommerkurs 10. og 11. mars på Gjøvik.

Kurset er rettet mot engasjerte klubbdommere over 15 år, og målet er å kunne dømme 9'er og 11'erkamper.

Er du interessert i kurs, ta gjerne kontakt med kompetanseansvarlig i fotballgruppa Teresia Marton. kontaktinfo

Påmeldingsfrist 5. mars.

Invitasjonen finner du her.
Kåret til årets jentefotballklubb 2017

Postet av Ottestad IL den 15. Feb 2018


Vi er skikkelig stolte! Ottestad IL er kåret til årets jentefotballklubb 2017 i Indre Østland Fotballkrets. Prisen ble overrakt på kretstinget i februar, og består av en plakett og en pengegave på 20.000 kr. Takk til både fotballkretsen og Norsk Tipping for heder og pengestøtte!

Jentefotballprosjektet i Ottestad ble etablert i 2012, og siden den tid har det blitt jobbet målrettet med å øke deltakelsen og kvaliteten på jentefotballen. Her er noe av det prosjektet har bidratt til:

- I skrivende stund har OIL fotball 480 utøvere (0-25 år), 220 av disse er jenter. Altså nesten 50%.  

- I 2011 hadde klubben 130 jentespillere. Jentefotballprosjektet startet i 2012.  

- Prosjektgruppa har jobbet målrettet med identitetsbygging, sportslig utvikling, sosiale tiltak.  

- Og prosjektet har nådd alle «målbare» mål (på fem år) om å øke antall jentespillere (nesten doblet), etablere J16-lag, etablere damelag (opprettet 2017), bli kretsmestere (2015 første gang), få 2-3 jenter på sonelag og kretslag (vært langt flere), samt få en landslagsaktuell spiller (hadde 3 landslagsspillere på yngre landslag i fjor).

Kriterier for årets jenteklubb

Her kan du lese mer om prosjektet (nominasjonsbrev)

Ronny Pedersen (leder av prosjektet) mottar prisen og 20.000 kr til jentefotballen

Overrekkelse på kretstinget: Kristin Graaberget og Teresia Marton fra OIL fotballstyret mottar prisen fra Ane Guro Skaare-Rekdal, styreleder i Indre Østland fotballkrets.
Vinteraktivitetsdag lørdag 10. februar

Postet av Ottestad IL den 9. Feb 2018

Lørdag 10.02. er det vinteraktivitetsdag på Tingvolltorget i Stange sentrum, og vi håper at mange barn og familier blir med på moroa! Ottestad IL ski arrangerer barneskirenn (uten tidtaking, men med startnummer og premier), mens skøytegruppa i Stange SK inviterer til skøytelek på isen. NB. Skøyter kan lånes for de som ikke har! Oppfordrer til å ta med hjelm.

Skirenn 0-11 år: Påmelding 11.30, start 12.00

Skøytelek fra kl. 13.30.

Ta gjerne med akebrett, det blir gode muligheter for aking.

Romedal ungdomsskole v/Polenkomiteen selger vafler, pølser og kaffe.

Stange kommune og sentrumsforeningen er arrangører i samarbeid med Stange Energi. 

www.konnband.no
Hedret med bragdmerke

Postet av Ottestad IL den 29. Jan 2018

I helgen ble fem nye medlemmer hedret med Ottestad Idrettslags bragdmerke. Dette er en pris som deles ut til ildsjeler som har lagt ned minst 10 års ekstraordinær innsats (ut over seg selv/egne barn) for klubben. Eller medlemmer som kan vise til ekstraordinære, sportslige prestasjoner. 

Fem verdige vinnere mottok årets bragdmerke: Torleif Finstad (sykkel), Ronny Pedersen (fotball), Mads Brannstorph (fotball), Hilde Borchgrevink (fotball) og Jan Erik Mathiassen (idrettsprestasjoner).

Vinnerne ble feiret på årets Bragdmerkefest på klubbhuset, noen glimt fra begivenheten nedenfor:

 
Fornyet samarbeid med Stange Energi!

Postet av Ottestad IL den 23. Jan 2018

Stange Energi har vært en svært viktig samarbeidspartner for Ottestad IL over flere år. Vi gleder oss over fornyet avtale for 2018!

Stange Energi er en av våre fire hovedsponsorer, og gir et svært viktig bidrag til aktivitetene i Ottestad IL. Sammen arrangerer vi også Stange Energi-rittet (sykkelritt for barn) og Stange Energisprinten (barneløp under HA løpsfestival i oktober).

Vi er stolte av å jobbe sammen med en positiv aktør som satser friskt på miljøvennlig teknologi gjennom utbygging av solenergi og varmepumper.

Vi ser frem til årets samarbeid!

Signering av samarbeidsavtale 2018: Markedssjef May Britt Andersen i Stange Energi og Mari Nordtun i OIL. 
Mestringstimen pluss PROGRAM våren 2018

Postet av Ottestad IL den 19. Jan 2018

Mestringstimen pluss er idrettsskole for de eldste barnehagebarna (for våren 2018 gjelder det barn født 2012-2013). Gruppa er FULLTEGNET.

Her legger vi ut informasjon om de neste øktene i Mestringstimen:

(Samme tidspunkt alle onsdager; kl. 17-17.45)

Onsdag 24.01. FOTBALL-LEK

Vi inviterer til fotball-lek i gymsalen i Ottestadhallen. Fra Ottestad IL fotball kommer Bjørnar Bakken på besøk. Bjørnar er trener for våre fotballjenter født 2009 og jobber til daglig som lærer.

Ta med samme utstyr som vanlig; behagelig tøy, joggesko, vannflaske.

Onsdag 31.01. SKI-LEK

Siste dagen i januar blir det skilek i mestringstimen. Oppmøtested: Ottestad IL idrettspark, Statsminister Otto Blehrs veg 32. Vi møtes ved Block Watne-skiltet på oversiden av klubbhuset.

Fra Ottestad IL ski kommer Merete Nissen Westgaard, Karianne Longva og Ingeborg Børresen. Merete trener i dag den yngste gruppa i OIL ski (2010-11), Karianne og Ingeborg har vært aktive i skigruppa som trenere og frivillige i flere år. Fint om alle møter opp med skisko og ski. Hvis du ikke har ski, ta kontakt, så forsøker vi å skaffe låneutstyr!

Onsdag 07.01. SKI-LEK

Samme opplegg som 31.01. Oppmøte i idrettsparken.

Onsdag 14.02. INNEBANDY

Oppmøte i Ottestadhallen, husk innesko og vann. Vi låner ut køller, baller og briller.

Onsdag 21.02. er det VINTERFERIE, ingen aktivitet

Onsdag 7.3. FOTBALL-LEK

Bjørnar blir med oss med en ny runde med fotball-lek i gymsalen i Ottestadhallen. Ta med samme utstyr som vanlig; behagelig tøy, joggesko, vannflaske. 

Onsdag 14.03. INNEBANDY

Magnus (eller en av hans medhjelpere) kommer tilbake med innebandylek denne onsdagen. Ta med gode sko og vannflaske, så får dere låne innebandyutstyr. 

Onsdag 21.03. VOLLEYBALL

Siste aktivitetskveld er det tid for volleball/ballek. Da kommer Nils Ivar Nes på besøk, han er leder av OIL sin ferske volleyballgruppe, og har i tillegg vært engasjert i Hamar Volleyballklubb i mange år. Alt dere trenger å ta med er gode sko, vannflaske og godt humør.

NB. Mandag 29.01. arrangeres Telenor-karusellen i Idrettsparken. Dette er skicross (skirenn uten tidtaking) for barn, og er åpent for alle. Info og påmelding finner du her: http://ski.ottestadil.no/blog/...  

Mari Nordtun, OIL

Velkommen til Telenorkarusell mandag 29.01

Postet av Ottestad IL den 16. Jan 2018

OIL ski inviterer til Telenorkarusellen på Ottestad (ski-)stadion mandag 29. januar!

Start fra kl 18.15.

Telenorkarusellen er morsom langrennscross uten tidtaking for barn 0-12 år (født 2006 eller tidligere). Mer informasjon og påmelding HER
Trenerkurs 25. januar, tema basistrening for barn

Postet av Ottestad IL den 10. Jan 2018


Velkommen til aktivitetslederkurs!

Tema: Aktivitet for barn under 12 år – basistrening.

Sted: Klubbhuset Ottestad IL

Dato: Torsdag 25. januar 2017 Tid: 18.00 – 21.00

Vi inviterer til en praktisk kurskveld med øvelser rettet mot barn under 12 år. Vi starter med to timer praktiske øvelser utendørs og deltakerne oppfordres til å møte i treningstøy. Kurset avsluttes med teoridel (1 time) inne i klubbhuset.

Denne kvelden tilsvarer modul 4 og Aktivitetslederkurs barneidrett i Norges Idrettsforbund (NIF).

Det er fullt mulig å delta, selv om du ikke har gjennomført øvrige moduler i kurset.

Kursinstruktør Ingunn Fossmellem er en engasjert barnetrener med god kunnskap om basistrening. Ingunn har hovedfag fra Norges Idrettshøgskole og har bred erfaring fra kursvirksomhet over hele landet, deriblant som kurslærer for Norges Idrettsforbund.

Ottestad IL og Hedmark idrettskrets tilbyr dette som en gratis kursmodul.

Påmelding innen mandag 22. januar 2017 via MinIdrett. Kurskode: 1460431. Du kan finne kurset direkte via følgende lenke:  Klikk her for info og påmelding. Kurset er gratis.

Du må logge deg inn for å melde deg på kurset. Dersom du ikke har brukertilgang til MinIdrett fra tidligere, velg opprett ny bruker.

Pål Erik Heimstad, Fagkonsulent klubbutvikling Hedmark IK, PalErik.Heimstad@idrettsforbundet.no, Mob: 913 60 580

Mari Nordtun, Daglig leder Ottestad IL, mari@ottestadil.no, Mob: 971 73 106    
Spilte fotballkamp på Idrettsfest

Postet av Ottestad IL den 9. Jan 2018

Lørdag 6.1. var det Idrettsfest i Hamar i forkant av årets Idrettsgalla. En sporty gjeng fra OIL G2011 stilte til kamp i snøen mot Furnes, HIL, Vang og Storhamar. Og fikk besøk av selveste landslagsjefen!

Spillere fra alle lag samlet med landslagssjef Lagerbäck

G2011 v/ Mikael, Millian, Gabriel, Sondre, Eskil og Preben

Trener Tom Olav gir sine instrukser

Millian setter ballen i mål

Takk for kampen!
Velkommen til skilek for førskolebarn!

Postet av Ottestad IL den 4. Jan 2018

Lørdag 6/1 kl. 11-12 inviterer Ottestad IL Ski til skilek for førskolebarn (født 2012) i Ottestad Idrettspark.

Dette trenger barna: Klær etter forholdene, ski, staver og gjerne refleksvest med navnet godt synlig foran og bak. Ta også med matpakke og sitteplate, så avslutter vi med å spise sammen.

Sjekk ski.ottestadil.no hvis vær og føre skulle endre seg betydelig.

Ta kontakt hvis du har spørsmål. Vi sees!

Kontaktperson: Mette Holland 918 22 548 / hollandm@online.no