Gylne Gutuer 2020 ikke avlyst likevel :-)

Postet av Ottestad IL - Sykkel den 1. Sep 2020

Etter at helsemyndighetene opphevet alle restriksjonene kl 12 i dag (fredag) har vi jobbet på spreng for å få på plass alt som ble kansellert.

Våre medlemmer stiller opp og "vips" har vi alt som skal til.  Tusen takk!!

MYLIFT må også fremheves for særdeles fremoverlent holdning, tusen takk til dem også!

Se https://www.h-a.no/2020/sport/gylne-gutuer-matte-avlyses-na-gar-rittet-som-planlagt-allikevel/ 


________________________________________________________


Helsemyndighetenes påbud om maksimalt 50 personer (Stange) og 20 (Hamar) på alle arrangementer til og med rittdagen 6. september tvinger fram den første avlysningen av Norges barskeste sykkelritt i Norges vakreste kulturlandskap.

OIL Sykkel synes selvfølgelig dette er veldig trist, men har forståelse for beslutningen.

Uansett – takk til dere ville stille opp som vakt på rittet. Vi har faktisk aldri tidligere «fylt opp» vaktlistene så tidlig, og vi håper det vil gå like enkelt ved neste korsvei.

Takk til dere som i dette vanskelige koronaåret hadde skaffet inntekter til OIL i størrelsesorden 50000-75000 kroner, penger som vi i skrivende øyeblikk anser som tapt.

Takk til dere som hadde pådratt dere andre viktige oppgaver under rittet. Takk til dere som har forberedt årets ritt siden september i fjor. 

Takk til Stange kommune og Statens vegvesen som har gjort både asfalt og grus tryggere. Heldigvis er dette arbeid som kommunens innbyggere uansett vil nyte godt av.

...

Gylne Gutuer ble arrangert første gang i 2011.
2011-2012: Klubbritt
2013: Turritt
2014: NCF Rankingritt
2015-2019: NCF Norgescupritt
2018-2019: UCI 1.2 (3. ritt i Uno-X Development Weekend)
2020: Først avlyst på grunn av koronapandemien - så arrangert som planlagt allikevel
2021: UCI 1.2 igjen, den 5. september, live på TV2 Hoverdkanalen. Vi planlegger for det.

Frode Vilster Sørli (t.v.) og Kjetil Haaland på beryktede Truls Korseths Hjørne torsdag 27. august. Foto: Gjermund Trøan for Stangeavisa
Gylne Gutuer 6. september: Vakter søkes!

Postet av Ottestad IL - Sykkel den 4. Aug 2020

Det nærmer seg årets Uno-X Development Weekend som går av stabelen 4. – 6. september. Ritt på Lillehammer fredag 4. sept. og lørdag 5. sept. samt vårt eget UCI Gylne Gutuer søndag 6. september med start kl. 10.30.

Starten vil gå fra Stange sentrum ved Tingvoldtorget og vil ha samme trase som i fjor hvor vi bl.a. skal en tur innom Romedal, Ilseng og Hjellum i tillegg til den kjente traseen i Stange Vestbygd.

Vi ønsker at du skal bli med på denne sykkelfesten, enten som løypevakt eller stasjonær vakt.

Vakter må minimum ha gjennomført løypevaktkurs. For de som ikke har tatt dette allerede gjøres det på nett (Min Idrett) og tar ca 30 minutter. (Stasjonærvaktkurs er noe mer omfattende og tas på oppsatte tidspunkter og bestemte steder.) Det er behov for over 50 vakter! Rittet vil bli avviklet med rullerende stenging, dvs. at når frontbilen kommer foran rittet sammen med politibil vil all trafikk bli stanset inntil hele kortesjen har passert.

Målpassering er beregnet til ca kl. 14.30. Ved behov kan hver enkelt vakt deles opp i 2 slik at belastningen på hver enkelt vakt blir mindre. Uansett vil hel vakt ikke være aktiv lengre enn noe over 4 timer.

Tilbakemelding må skje så raskt som mulig og senest innen mandag 17.08, slik at vi tidligst mulig får oversikt over disponible mannskaper.

Tilbakemelding gjøres til:

Tor Haugstulen mobil 918 62 760 - mail tor.ha@online.no

eller

Terje Fjæstad mobil 920 93 471 - mail terje.fjastad@gjensidige.no

Nærmere detaljer om oppdraget vil bli gitt på et infomøte på Ottestad’s klubbhus torsdag 03.09 kl. 19.00 - 20.30.

Vi gleder oss, håper du også gjør det.
Nettbutikken for sykkeltøy: Åpen til mandag 22/6!

Postet av Ottestad IL - Sykkel den 4. Jun 2020

Bioracer Norge har lansert Epic sommertrøyer og -selebukser for både dame og herre. Vi har testet herreutgaven.

Epic-buksene har minimalt med sømmer, er mer komfortable enn - og føles like i størrelsen som - Race Proven-buksene. Trøya er svært aggressiv, både trang og kort, og man kan vurdere å gå opp en størrelse sammenliknet med Race Proven-trøyene. Til gjengjeld har Epic-trøya bedre plass i lommene enn Race Proven. 

Epic-damebuksen har en praktisk glidelås i ryggen slik at det er mulig med toalettbesøk uten å ta av seg trøya. Du finner Epic under egne kategorier i nettbutikken vår. Bioracer har også en utførende beskrivelse av de nye modellene der.

Race Proven 2.0 Mesh-trøyer er også lagt inn i nettbutikken. De er aldeles vidunderlige i temperaturer lik de vi hadde i pinsen.

Bioracer Epic-trøya:


Ingen fellestreninger i april

Postet av Ottestad IL - Sykkel den 7. Apr 2020

Med bakgrunn i rådene fra FHI retningslinjene fra NCF har OIL Sykkel besluttet å avlyse alle fellestreninger i april.

Dersom dere drar på tur sammen og sykler etter hverandre er "ligge på hjul" av smittevernhensyn ikke anbefalt. Her er minsteavstander basert på 2 m ved 0 km/t:
Coronavirus-tiltak

Postet av Ottestad IL - Sykkel den 12. Mar 2020

Styresmaktenes tiltak for å begrense smitten av koronaviruset betyr at medlemmene i OIL Sykkel må endre vaner og bidra i dugnaden.

  • Stangehallen er stengt. Annonserte treningstider der utgår
  • Alle treningssentre er stengt
  • NCF anbefaler på det sterkeste alle klubber og utøvere ikke reiser utenlands slik situasjonen er nå
  • Glem Mallorca inntil videre

Hva kan man gjøre? 

  • Trene på rulla hjemme. Aldri har vel Trainerroad, Swift etc. vært kjekkere å ha
  • Sykle ute. Vår sportslige leder hevder å ha hatt raceren ute på asfalten i Vestbygda 12/3
  • Ta situps, squats, pushups etc. i heimen
  • Det selvfølgelige: Hold avstand til folk. Ikke håndhils. Ikke gi klemmer. Vask hendene grundig 5 ganger daglig


Nettbutikken for klubb-sykkeltøy er åpen!

Postet av Ottestad IL - Sykkel den 4. Mar 2020

Bioracers nettbutikk for OIL-tøy er åpen til ONSDAG 18/3 klokken 23:59. Du finner NETTBUTIKKEN HER, og du finner også en hel haug info der inne. Levering er senest i uke 20, altså innen fredag 20/5.

Sjekk ut plaggene i Collection, klær uten Ottestaddesign. Der er blant annet verdens beste vinterlue, og superaeroregnjakken Kaaiman, som kommer i sort, neonrosaorange og neongult:

Vi har også laget en artikkel om plaggene og designet vårt, og den kan du lese her.
Vi sykler i Bioracer ut 2022

Postet av Ottestad IL - Sykkel den 16. Jan 2020

Styret i OIL Sykkel har vedtatt å videreføre samarbeidet med vår draktleverandør Bioracer ut sesongen 2022. Dette gir både våre medlemmer og Bioracer etterspurt kontinuitet.

Vi valgte  i 2017 belgiske Bioracer som vår nye draktleverandør i konkurranse med Trimtex og Original/Kalas. I tillegg til å levere tøy til oss leverer de i Norge bl.a. til UCI ProTeamet Uno-X Norwegian Development Team, og store klubber som BOC og Lillehammer CK. På kontinentet er de mest kjent for å levere til toneangivende landslag.

Bilde lånt fra Bikeradar.com